Víctor Font: az Arthur-Pjanic cserével csak saját magát menti Bartomeu

Az elnökjelölt újra felszólalt a jelenlegi vezetés munkájával kapcsolatban

A jelenlegi elnökség első számú kihívójaként nem először kritizálja élesen a Bartomeu vezette igazgatóság egyes döntéseit. Meglátása szerint Arthurt nem szabadott volna elengedni a Juventusba, főleg nem ilyen előnytelen ügylet keretein belül.

Szerinte ez a transzfer újra felhívja a figyelmet arra, hogy klub helyzete több, mint aggasztó. Az üzlet ugyanis nem csak pénzügyi szempontból nevezhető bukásnak, hanem a klubmenedzsmenten belüli szakmai válságot is egyértelművé teszi. A jelenlegi vezetés elsődleges célja a pénzügyi mérleg kozmetikázása, amely terület már a jóval a koronavírus megjelenése előtt is komoly problémákkal küzdött. Ezt alátámasztja az a tény, hogy tavaly már eljátszott egy hasonló manővert Bartomeu irányítása alatt a vezetőség, amikor Cillessen helyére Neto érkezett.

Meglátása szerint ez az év megmutatja, hogy a Bartomeu vezette igazgatóság egyetlen prioritása a saját pozíciójuk mentése, minden más – elsősorban a szakmai szempontok – háttérbe szorulnak vagy egyáltalán nem is számítanak döntési helyzetekben. Az Arthur-Pjanic üzlet során mindkét játékos bőven a piaci ár fölé lett becsülve, amire a csak a pénzügyi mutatók javítása miatt volt szükség. A bosnyák középpályás érkezése pedig tovább növeli a keret egyébként is kiugróan magas bérköltségét egy a pályafutása csúcsán már túllévő játékos érdekében.

A végén újra megemlíti, hogy ebben az üzletben csak a vezetőség egyéni érdekei számítottak, a klub és a szakmai szempontok nem lettek figyelembe véve a transzfer megkötése során.

***