Laporta tarolna egy választáson, ha azokat holnap tartanák

Joan Laporta ex-elnök nagy fölénnyel nyerne meg egy elnökválasztást a Barcelona vezetéséért – amennyiben ezeket a választásokat holnap tartanák.

A napokban az Instituto Feedback 800 főt megszólaltató telefonos közvélemény kutatása alapján a Barcelona szurkolók körében Joan Laporta 42,3 %-os fölényben van, jelentősen a második helyre becsúszott Victor Font előtt. Fontot 10,6%, a jelenlegi elnökségből talán induló Jordi Roche 9,7%-ot kapna, 6,6% egyik jelöltre sem szavazna. A válaszadók 29,9 %-a nem tudja, hogy kit támogatna, tehát a bizonytalanok aránya igen magas. Azt itt illik megemlíteni, hogy a fenti nevek közül csak Font indulása vehető biztosra, egyelőre Laporta indulása sem garantált, az ex-elnök a legutóbbi nyilatkozataiban bár jelezte: izgatja a dolog, de csak az év végé felé várható, hogy dönt.

Laporta fölénye mindenképpen igen jelentős – még a bizonytalanok magas számával is -, és ez még tovább nő, ha csak a klub socióitól kapott válaszokat vesszük figyelembe – akik ténylegesen szavazhatnak is. A felmérés alapján a sociók 56,2 százaléka ma Laportára szavazna, Victor Fontra pedig mindössze 15,5 százalék adná a voksát.

A jelenlegi elnökség megítélése és egy előrehozott választás támogatása?

A felmérés kutatta azt is, hogy a szurkolók mit gondolnak a jelenlegi, Bartomeu vezetette elnökségről. Eszerint a szurkolók 57 százaléka előrehozott választásokat tartana, ha választhatna.

Míg arra a kérdésre, hogy a szurkoló “milyennek találja Bartomeu vezetését?” 9,2 százalék minősítette ezt jónak vagy nagyon jónak, 41,9 százalék ellenben rossznak vagy nagyon rossznak ítélte meg.