A bukás másnapja részletekben: a hazatéréstől a hétfői elnökségi ülésig

A Bayern München elleni nagy vereség másnapján kiderültek még részletek a meccsel kapcsolatban, és sok hír volt a közeljövővel kapcsolatban is. Íme ezek közül a legfontosabbak távirati stílusban.

Kora délutánra értek vissza Barcelonába

A játékosok szombat délután 14.00 után értek vissza a klub edzőközpontjába miután vissza repültek Lisszabonból Barcelonába. A játékosok itt autóba ültek és hazamentek, hogy legalább egy néhány napos pihenőt kezdjenek. Kérdés, hogy közülük ki marad jövőre is a keret tagja.

Abidal egy szállodából nézte a meccset

Mivel a technikai igazgató múlt héten találkozott Samuel Umtitivel, és a játékosról később kiderült, hogy koronavírusos, így Abidalnak karanténba kellett vonulnia. A meccset így külön nézte, és külön, autóban is tért vissza Barcelonába.

Amíg dráma van, az újak és visszatérők edzenek

Konkrétan Rafinha, Wague, Oriol Busquets és Miranda, illetve Trincao, Pedri és Matheus Fernandes közben a Ciutat Deporitvában edzettek, legközelebb hétfőn reggel 9 órakor lesz edzésük.

Dembélé és Sergi Roberto már el is utaztak nyaralni

Szombaton délután először Sergi Roberto, később Ousmane Dembélé jelentek meg a barcelonai El Prat repülőtéren, hogy megkezdjék a vakációjukat. Mindkettőjük esetében igaz, hogy a Lisszabonból való hazatérés után csak pár órát töltöttek Barcelonában, majd utaztak is tovább.

Nincsenek üzenetek és nyilatkozatok

A mérkőzés után nyilatkozott Setién edző és Bartomeu elnök, illetve a játékosok részéről Gerard Piqué és Frenkie de Jong. A többiek azonban nem álltak a sajtó elé, ezúttal Messi sem. És egyelőre egyik játékos sem reagált az eseményekre a közösségi oldalán sem.

Hétfőn vagy kedden lesz elnökségi ülés

Ezen nem várható, hogy a klub vezetői felálljanak a székükből, beleértve Bartomeu elnököt, aki várhatóan továbbra is ragaszkodni fog a székéhez. Esetleg azt a lépést teheti meg az elnökség, hogy az alapszabállyal összhangban márciusra előre hozza a választásokat, így több időt adva az új elnökségnek az építkezésre. De ez már nem lemondásnak számítana, hanem a választások rend szerinti kiírására, melynek márciustól júniusig kell megtörténnie az alapszabály szerint – ha az előző elnökség a záró évében van.

Az edzőváltás tényét viszont a hétfői elnökségi ülést követően jelenthetik be, vagy legalább azt, hogy Setién távozik. Az edző székre legesélyesebb az eddigi hírek szerint Mauricio Pochettino.

De Jong meccset követő nyilatkozatából egy részlet

“Bebizonyosodott, hogy nagyon sok problémája van a csapatnak. Tudjuk, hogy nagyon sok változtatásra van szükségünk. Nehéz, de elnézést kérünk a szurkolóktól. Szerintem nagyon sok dolgon kell változtatnunk.”