Hivatalos: Abidalt kirúgták a sportigazgatói posztjáról

Quique Setién menesztése csupán az első lépés volt a Barça átalakulásában

A hétfői nap folyamán a Barcelona bejelentette, hogy menesztik Quique Setiént, ami az első lépés a klub átalakulásában, kedden délután pedig az is hivatalossá vált, hogy Éric Abidal távozik a sportigazgatói posztjáról. 

A klub hivatalos közleményben számolt be róla, hogy megállapodott Eric Abidallal a szerződése megszűntetéséről, ami egyébként 2021-ig szólt volna. Abidal volt az egyik felelős Ernesto Valverde menesztéséért és Quique Setién kinevezéséért.

Az FC Barcelona és Éric Abidal megállapodást kötöttek a szerződés felmondásáról. A klub nyilvánosan köszönetet mond Éric Abidalnak a profizmusáért, elkötelezettségéért, elhivatottságáért és a blaugrana családdal ápolt közeli, pozitív kapcsolatáért.

Nem titok, hogy Abidal nem igazán ápolt jó kapcsolatot a Barcelona játékosaival, ez is az egyik ok lehetett a távozásában, amellett, hogy nyilván nem tudta versenyképessé tenni a keretet az igazolásaival. A sportigazgató februárban a Sportnak arról nyilatkozott, hogy Valverde menesztésében a játékosok panaszai is közrejátszottak – ezután vesztette el Abidal az öltöző bizalmát.

***