És Messi után… a nagy csönd

Több mint egy nap után sem nyilatkozott senki sem a Barcelona részéről Lionel Messi pénteki bejelentésére és az interjújában elmondottakra. Senki és semmit.

Kivéve egyetlen egy Twitter posztot, ami inkább megmosolyogtató az interjú lényegi üzenetei után. Erről itt írtunk. De ezen felül a Barcelona, mint klub, vagy bárki a felső vezetésből nem szólt semmit az ügyről.

A legfontosabb hír, hogy Lionel Messi marad, erre várt, ebben bízott nagyon-nagyon sok szurkoló. De a klubvezetés egy nagy csönddel válaszol, aminek az oka elsősorban Messi mondandóiban keresendő. Egyrészről gyakorlatilag hazugnak jelölte meg Josep Maria Bartomeu elnököt, aki állítása szerint nem csak hogy hosszú ideje tudott arról, hogy ő el akar menni, de azzal hitegette, hogy csakugyan kiléphet a szerződéséből a szezon végén, ha szeretne. Majd amikor ez eljött, nem engedte.

Másrészről Messi kerek perec kimondta azt a véleményt is, hogy gyakorlatilag nincs sportszakmai projektje a klubnak, csak improvizációk zajlanak a gondok kezelésére.

Ezzel újra nyilvánvalóvá vált, hogy milyen mély szakadék van jelenleg a klub vezetése és a játékoskeret között, és ezzel az interjúval ez nem lett kevésbé mély. A klubvezetés mindenesetre úgy gondolhatja, hogy jobb semmilyen formában nem reagálni Messi kijelentéseire, mert ez csak olaj lehet a tűzre, különösen azért, mert a szurkolók legnagyobb kedvencéről van szó, és vele szemben bármilyen szinten is megnyilatkozni most nagyon veszélyes lenne, hiszen jelenleg is zajlik egy bizalmatlansági indítvány a klub vezetése ellen.

Akik reagáltak Messi szavaira, azok az “ellenzék vezetői”. Victor Font azonnal választási üzenetté formálta Messi egyik erőteljesebb mondatát, Joan Laporta inkább csak örült, dicsérte Messi érvelését, és kifejezte reményét, hogy a Barcelona újra győzelmi pályára léphet.

Ha még nem olvastad, az interjú első részét ITT, a második részét pedig ITT lehet olvasni.

Újra raktáron a legnépszerűbb maszk modellek!

fc barcelona maszk