Elnökválasztás 2021. március 20-21-én, több helyszínen

Az FC Barcelona igazgatótanácsa csütörtöki rend szerinti ülésén véglegessé tette, hogy a klub következő elnökválasztását 2021. március 20-21-én fogják megtartani. Mindez természetesen akkor igaz, ha addig nem bukik meg Josep Maria Bartomeu elnök, és például a jelenleg is zajló bizalmatlansági indítvány nem vezet eredményre.

A választásokat terv szerint két napon keresztül több helyszínen tartanák, ennek az az oka, hogy így koronavírus időszakában is aránylag biztonságosan megtartható a voksolás. Így csökkenthető az egy időben egy térben tartózkodók száma. Az engedélyezett maximumot 10 főben határozták meg egy szavazási pontra. Lehetővé teszik majd a levélben szavazást, de az online szavazást továbbra sem.

A március 20-21-i hétvégén a Barcelona nem hazai pályán játszik a LaLigában, hanem San Sebastianban lesz mérkőzése. Az alapszabály nem teszi kötelezővé, de javasolja, hogy az adott választás napján hazai meccsen legyen a csapatnak, javítva így a választási részvételt, de mivel nem biztos, hogy addigra lesznek nyitott kapus meccsek, ezt az ajánlást nem vették figyelembe a klubvezetők.

Éves pártolói küldött gyűlés október 20-án

Az igazgatótanács véglegesítette az éves, rend szerinti pártolói küldöttgyűlés időpontját, mely a jövő hónapban, október 25-én lesz, egy napon az El Clásicóval, amit a Camp Nouban rendeznek, zárt kapuk mögött. A közgyűlésen a pártoló tagok küldöttjei hagyhatják jóvá vagy éppen utasíthatják el a klub tavalyi pénzügyi beszámolóját és az új év költségvetését. Nem lehet kizárni a küldöttek részéről a klubvezetés magyarázatainak elutasítását, ám ez önmagában nem jelentené azt, hogy Bartomeunak vagy az elnökségnek le kellene mondania.

fc barcelona maszk