Bizalmatlansági: 14.100 aláírás, még 2.420 kellene egy nap alatt

A Barcelonában jelenleg az elnökség ellen zajló bizalmatlansági indítványt ‘Més que una Moció’ szerda kora reggeli közlése szerint jelenleg 14.100 aláírásnál tartanak, ami azt jelenti, hogy még legalább 2.420 aláírásra lenne szükségük az utolsó napon. A minimum célszám 16.520 érvényes aláírás.

Erről is elmondható, ahogy egy nappal ezelőtt is, hogy ez szinte lehetetlen küldetés, de természetesen nehéz kiszámítani azt, hogy hány olyan pártoló tag van, aki alapvetően alá szeretné írni az indítványt, de eddig halogatta. A szerdai az utolsó nap, hogy bárki aláírja a szükséges papírt.

A ‘Més que una Moció’ adat közlése után még Joan Lapota ex-elnök és várható elnöki kandidáló is arra bíztatta a követőit a Twitter oldalán, hogy írjanak alá ma. Laporta hivatalosan nem támogatta a bizalmatlansági indítványt, de személyesen aláírta már jó ideje.

“Én már aláírtam, és ha tudnám, még ezerszer aláírnám, hogy ki lehessen rúgni Bartomeut és az igazgatótanácsát. Nagyon sok kárt okoztak a Barçának, nem érdemlik meg, hogy akár csak egy perccel is tovább maradjanak. A mai az utolsó nap, ha nem tetted még meg, még időben vagy.” – írta Laporta.

***

fc barcelona maszk