FC Barcelona Elnökválasztás 2021 – ÉLŐ a választás napjáról

2021. március 7-én rendezik az FC Barcelona elnökválasztását, ahol eldől, Joan Laporta, Víctor Font vagy Toni Freixa vezetheti az Barcelonát a következő hat évben. 

A választás napján az EuroBarça élőben frissülő hírfolyammal követi végig a választás folyamát a reggeli óráktól az eredményeket követő késő esti reakciókig.

Kövesd ITT a választás eseményeit – ÉLŐ

Amit már tudni lehet, hogy a Spanyol Posta munkatársai pénteken 20.663 levélszavazatot kézbesítettek a Barcelona felé. Korábban 22.811 socio kérte a lehetőségét a levélben szavazásnak, közülük majd’ 10 százaléknyian nem fejezték be a folyamatot. 20.663 szavazat viszont már beérkezett. Ezeket a voksokat szintén a választás napján kezdik el hitelesíteni és számolni délelőtt 9 óra 15 perctől.

Itt illik két mondat erejéig megemlíteni, hogy sajnos a klub illetékesei nem tették lehetővé azt, hogy levélben külföldről is lehessen szavazni, így a világon sokfelé élő, és egyébként szavazati joggal bíró socio nem voksolhatott a jelenlegi járványhelyzetben. Ez az eljárásmód 3.553 pártoló tagot fosztott meg a döntési jogától.

 

Így személyesen további 87.479 pártoló tagot várnak a különböző szavazó pontokra a következő városokban: Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Tortosa és Andorra (mint ország). Ennek a 87 ezer pártoló tagnak a túlnyomó többsége, 78.987 socio Barcelonában kell megjelenjen voksolni a lakhelye alapján. 101 szavazópont (asztal) áll majd rendelkezésre a Camp Noun belül, és további 10 a Palau Blaugranában.

Szavazni vasárnap reggel 9 óra és este 9 óra között lehet. Nagyon sokan részvételi rekordra számítanak ezen a választáson. Az eddigi rekordot a 2010-es választás tartja, amelyen 57.088 pártoló tag vett részt. A 2015-ös voksoláson 42.270-en éltek a szavazati jogukkal.

Kövesd velünk vasárnap az FC Barcelona következő éveit alapjaiban meghatározó nap eseményeit és az eredményeket az EuroBarçán!