Laporta: „Messi imádja a Barçát, mi pedig egy nagy család vagyunk”

Miután megszületett a hivatalos végeredmény a Barcelona 2021-es elnökválasztásán, megkapta a szót a győztes, Joan Laporta. Íme az új elnök első megszólalása, a győzelmi beszéde.

A köszönetnyilvánítások mellett egy nagyon fontos része volt Laporta beszédének, az a rész, amit Lionel Messinek szentelt.

“Jó estét mindenkinek. Szeretném megköszönni a klub socióinak a támogatást. Ez a választás is hozzátesz ahhoz, hogy több legyünk, mint egy klub. Ez a választás volt a legfontosabb a klub történetében, amit nagyon nehéz körülmények között rendeztek meg a járvány miatt. Nagyon hálásak vagyunk a pártoló tagoknak és az ideiglenes klubvezetésnek a választások lebonyolításáért. A választási bizottságnak és mindenkinek, aki segített abban, hogy a demokrácia ezen ünnepe létrejöhessen. Ez a barcelonai ünnep.”

“Engedjétek meg, hogy megköszönjem azoknak az embereknek, akik segítettek minket. A kampánycsapatomnak, és az önkénteseknek. Talán ez volt a leghosszabb kampány a klub történetében. Köszönjük, hogy ez lehetséges volt. A társaim nélkül nem nyertük volna meg a választást. Mindannyian egy maszkban vagytok a 14-es számmal, és ez narancssárga. Ezzel mindent elmondtam. Szeretnék egy nagy tapsot Johan-nak, biztos vagyok benne, hogy segített fentről. Minden döntésünknél belőle inspirálódunk. Ezt mondtunk a kampány során is. Ez egy cryuffista és barcelonista elnöki pályázat. Köszönöm a szüleinknek is, hogy socióvá tettek bennünket, és már nincsenek velünk.”

“Külön köszönet nektek, a sajtó képviselőinek az események követéséért. Nagy munkát végeztetek.”

“Ma 20 évvel ezelőtt egy srác, akit Leo Messinek hívtak, bemutatkozott az Infantil B-ben a Barça utánpótlásában. Látni őt, mint a világ legjobbját, a történelem legjobbját, hogy jön ma szavazni a fiával, egy bizonyítéka annak, amit mondtunk: Leo imádja a Barçát. Ez a konklúzió. A világ legjobbja imádja a Barçát. Reméljük, hogy ez segít abban, hogy folytassa is a Barçában, ez az, amit szeretnénk.”

“Ez a culé család felülkerekedik a nehézségeken, és el fogjuk érni a céljainkat. Senki se féljen, mi sociók maradunk ennek a klubnak a tulajdonosai.”

“Egy utolsó reakció. Amikor azt mondom, hogy együtt kell lennünk, akkor a kandidálókról is beszélek, az ellenfeleinkről, akik velünk együtt küzdöttek. “

“Mindenkit arra kérnék, hogy ne csak arra gondoljatok, mit tehet értetek a Barça, hanem arra is, hogy mit tehettek ti a Barçáért. A legjobb, amit tehetünk, hogy szeretjük a Barçát.

¡Visca el Barça és Visca Catalunya!”