A Mossos további gyanús szerződéseket talált a ‘Barçagate’ kapcsán

Annak ellenére, hogy Bartomeu 2020 októbere óta már nem a Barcelona elnöke, a ‘Barçagate’ néven elhíresült ügyben még folyik a nyomozás a katalán rendőrség hatásköre alatt. A legfrissebb információk szerint további olyan 200.000 € összértékű szerződéseket talált a rendőrség, amelyeket az I3 Ventures szerződéshez hasonlóan kisebb részekre bontottak, ezzel elkerülvén a szükséges jóváhagyási folyamatot.

Egy spanyol nemzetközi hírügynökség, az Agancia EFE által nyilvánosságra hozott információk szerint a Mossos által lefoglalt dokumentumok arra utalnak, hogy még több, 200.000 € és 1.000.000 € közötti összértékű szerződéseket daraboltak a bizottsági jóváhagyást még nem kötelezővé tevő összegre, amely megoldással így nem csak a gazdasági osztály keretein belül működő bizottsági ellenőrzést, hanem az igazgatósági jóváhagyást is elkerülték.

Emellett katalán rendőrség azt is megerősítette, hogy a Barçagate kivizsgálásával megbízott PriceWaterhouseCoopers szerződés szintén elkerülte a bizottsági jóváhagyást annak ellenére, hogy a megbízás 600.000 eurójába került a klubnak. Az EFE ügynökség szerint nem ez volt az egyetlen 200.000 eurót meghaladó számla, ami elkerülte a szükséges validációs folyamatot.

Kedden Carlos Ibáñez vallomása következik a barcelonai 13. számú bíróságon, akit a Barçagate-ügy kapcsán korrupció gyanúja miatt vizsgál a katalán rendőrség. A katalán bíróság videókonferencia keretein belül fogja meghallgatni az üzletembert, mivel jelenleg külföldön tartózkodik.

***