Dani Alves maradt ki az új igazolások közül, megvan a Barça EL kerete

Dani Alvest a várakozásoknak megfelelően nem nevezte a Barcelona az Európa-liga keretbe. Mint ismert, a katalánok négy játékost igazoltak a januári átigazolási időszakban, de a szabályok csak három új játékos nevezését teszik lehetővé, a gránátvörös-kékek végül Ferran Torres, Adama Traoré és Pierre-Emerick Aubameyang mellett döntöttek ebben a tekintetben, így ők igen, viszont Dani Alves egészen biztosan nem fog majd pályára lépni a sorozatban.

A Barcelonának a mai napon kellett leadnia egy 32 játékosból álló listát, akikre számíthat majd Xavi Hernández az Európa-ligában, amelynek a küzdelmei február közepén, a Napoli ellen kezdődnek majd meg a Barça számára. Ousmane Dembélé annak ellenére, hogy nem hosszabbított, ott van a keretben, persze ez még önmagában nem jelenti azt, hogy játszani is fog.

23 olyan játékos szerepel a keretben, akik hivatalosan a felnőtt keret tagjai, rajtuk kívül kilenc Barça B játékos bővíti a lehetőségeket: Arnau Tenas és Ander Astralaga (kapusok), Arnau Comas és Alejandro Baldé (védők), Jandro Orellana, Nico González, Gavi és Alvaro Sanz (középpályások), valamint Ilias Akhomach (támadó) alkotják ezt a listát.

Nem szabad elfelejteni, hogy Jutglà és Abde, annak ellenére, hogy a B csapat játékosai, de már az első csapatban is rendszeresen szerepeltek, még nem kaphattak meghívást, ugyanis még nem töltöttek két évet a Barcelonánál. Így Alves mellett ők sem voltak nevezhetők.

Február 17-én, csütörtökön az Európa-liga nyolcaddöntőjét megelőző rájátszás első mérkőzésén a Napoli látogat majd a Camp Nouba, egy héttel később, február 24-én pedig az olaszok fogadják majd a Barçát a Diego Armando Maradona stadionban.

***