Robbant a bomba: Alemany nyáron távozik, de az átigazolási időszakot még a klubnál fejezi be

Némileg váratlanul érkezett a hír

Mateu Alemany, a Barcelona jelenlegi sportigazgatója június 30-án távozik – ezt maga a klub jelentette be a hivatalos közleményében. Alemany távozik, hogy „új szakmai projektet” vállaljon, annak ellenére, hogy 2024-ig szóló szerződése van. Egyúttal garantálja, hogy „a teljes nyári átigazolási időszakot a klubnál tölti.”

A bejelentés abszolút váratlanul érkezett, nem volt ennek előzménye. Mateu Alemany egy nagyon fontos szerepet töltött be a klubon belül, és nem tudni, hogy a Barcelona és elnöke, Joan Laporta milyen következő lépéseket tesz a vezetés megerősítése érdekében.

A teljes közlemény

„Az FC Barcelona sportigazgatója, Mateu Alemany június 30-án távozik a klubtól, hogy egy új szakmai projektbe kezdjen.

Annak ellenére, hogy 2024-ig szóló szerződése van, Mateu Alemany közölte az FC Barcelona elnökével, Joan Laportával, hogy új útra kíván lépni, ugyanakkor garantálta, hogy a teljes nyári átigazolási időszakot a klubnál tölti.

Így, bár július 1-jén távozik a klubtól, a békés megegyezésnek köszönhetően Mateu Alemany elkötelezett amellett, hogy a nyáron az első csapat összes üzletét lezárja, még akkor is, ha vannak olyanok, amelyek a piac utolsó pillanatában köttetnek.

Mateu Alemany beépítése az első csapat struktúrájába akkor történt, amikor Joan Laporta megnyerte a legutóbbi választásokat, lehetővé tette az FC Barcelona számára, hogy lezárjon a lehetetlennek tűnő átigazolásokat, és versenyképes csapatot biztosítson az edzőnek, a még mindig húzódó gazdasági problémák ellenére. Laporta elnök elfogadta ezt a távozást, mert Mateu elkötelezte magát, hogy a nyári átigazolási időszakot az utolsó átigazolásig irányítja, és hogy bármikor konzultálhatnak vele, amikor a klubnak szüksége van rá.

Az FC Barcelona rövidesen bejelenti a klub vezetői struktúrában bekövetkező változásokat Mateu Alemany távozását követően.”

Nem megerősített információk szerint Alemany olyan anyagi ajánlatot kapott az Aston Villától, amivel a Barcelona nem tudott versenyezni.

***