Újabb csapás Laporta számára: Jordi Cruyff is távozik a nyáron

Nem Mateu Alemany az egyedüli, aki elhagyja a csapatot a nyáron

A Barça kedden közleményben jelentette be, hogy a klub sportszakmai tanácsadója, Jordi Cruyff nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését. A Barça délután fél négy körül kiküldött hivatalos közleményében a klub közölte, hogy „a jelenlegi szezon végén nem hosszabbítja meg szerződését a klubbal, mivel új szakmai projekteket szeretne vállalni.” Laporta már korábban utalt rá, hogy ez azért történhet meg, mert Jordi „csak szezononként ír alá szerződést.” Jordi Cruyff a bajnoki cím megünneplése után kedden délelőtt közölte, hogy döntése visszavonhatatlan, ami azt jelenti, hogy Mateu Alemany után egy újabb fontos személy távozik.

Akárcsak Alemany esetében, a Barça kifejtette, hogy „Jordi Cruyff közvetítette azt az elkötelezettségét, hogy segít a klubnak az új struktúrára való átállásban, felajánlva maximális együttműködését a nyár végéig a még folyamatban lévő ügyek lezárásában.”

Jordi távozása megerősíti annak a stábnak a végét, amelyet azután állítottak fel, hogy Joan Laporta alig több mint két évvel ezelőtt átvette a Barça elnöki posztját. Akkoriban Ronald Koeman volt az edző. Most Xavi az, akinek mostantól egy teljesen új csapattal kell dolgoznia, amelyet Deco vezet majd várhatóan, és amelyben Ferran Olivé gazdasági tanácsadó, Rafa Yuste alelnök és még Enric Masip, Laporta elnöki asszisztensének szerepe is erősödni fog.

***