A játékosok a tengerentúli meccsek ellen

Lesz egyeztetés a Ligával | Sztrájkolni is hajlandóak, ha nem érnek el eredményt

A Spanyol Labdarúgók Szövetsége (AFE) bejelentette, hogy a profi futballisták teljes mértékben a tengerentúli bajnoki meccsek ellen vannak, és felháborítónak tartják azt, hogy kihagyták őket az egyeztetési folyamatból. Lesz találkozó a Ligával, de a labdarúgók akár sztrájkolni is hajlandóak, ha a döntéshozók kitartanak az eredeti elképzelések mellett. 

A játékosok fel vannak háborodva, és a végsőkig el fognak menni, mert ők nem árucikkek. Mi a szurkolókra, az egészségre és más tényezőkre is gondolunk. Még nem beszéltünk senkivel sem, de hiányzik a józan ész, hogy kihagytak bennünket az egész folyamatból. A szövetségnek állást kell foglalnia az ügyben

A fenti szavak David Aganzótól származnak, aki a Spanyol Labdarúgók Szövetségét vezeti, és elárulta a szerdán megtartott találkozón, hogy szeptemberben egyeztetni fog Javier Tebas Liga-elnökkel. Aganzo hangsúlyozta: amennyiben nem ér el eredményt, és Tebas kitart amellett, hogy bajnoki mérkőzéseket rendezzenek az Egyesült Államokban, úgy a játékosok nem zárják ki a sztrájkolás lehetőségét sem.

Az AFE első embere továbbá újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy egy esetleges pénzbeli kompenzáció sem járható út, ugyanis nem a pénz az egyetlen szempont, amire gondolniuk kell. Vissza kell helyezni a játékosok kezébe a döntést a jövőjükről és a hivatásukról, foglalta össze röviden az AFE álláspontját Aganzo elnök.

Amint az ismeretes, a Liga bejelentette a múlt héten, hogy létrehoz egy leányvállalatot Észak-Amerikában, melynek célja a spanyol bajnokság népszerűsítése lesz az Egyesült Államokban és Kanadában. A közlemény továbbá magában foglalja azt a lehetőséget, hogy amennyiben egyezségre jutnak a klubokkal, úgy egy-egy spanyol bajnoki összecsapást a tengerentúlon fognak megrendezni.

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!