960 millió eurós bevétel, kölcsönt akar felvenni az elnökség

Megváltoztatnák az egyesület alapszabályát | Haladnak az 1000 millió eurós bevétel felé

Az FC Barcelona szóvivője, Josep Vives összegezte az elnökség csütörtöki ülése után a legfontosabb döntéseket, melyet már csak az októberi közgyűlésnek kell megszavaznia. A klub 960 millió eurós bevételt vár a 2018-2019-es gazdasági évben, valamint kölcsönt akar felvenni, ám ehhez alapszabályt kell módosítania. 

Vives elárulta, hogy az elnökség elfogadta a kidolgozott számokat, melyek szerint az egyesület 960 millió eurós bevételt könyvelhet majd el a 2018-2019-es gazdasági évben. A kiadási oldalt 929 millió euróra becslik, így adózás után 11 millió euró tiszta nyeresége lesz az egyesületnek a számítások alapján.

Az elnökség nagy célja, hogy a klub bevételei 2021-re elérjék az 1000 millió eurót, aminek érdekében a vezetőség változtatásokat eszközölne az alapszabályban. Az egyik ilyen lépés lenne a klubcímer módosítása, mellyel a márkamenedzsment területén lépne egyet előre a klub az elnökség véleménye alapján. További fontos lépésnek gondolja az elnökség azt is, hogy nagyobb mértékű hitelt vehessen fel, amihez azonban szintén meg kell változtatni az alapszabályt, mely jelenleg kimondja, hogy a felvett hitel összege nem haladhatja meg az éves költségvetés 10%-át.

Érdekesség még egyébként, hogy az elnökség a munkaszüneti napok és az ünnepnapok kérdéskörében is módosításokat javasol. Mint ismeretes, ez komoly jogi vitapont volt a tavalyi bizalmatlansági indítvány során, amikor is az elnökség jóval rövidebb határidőt adott az aláírások összegyűjtésére éppen azért, mert szerinte a munkaszüneti napok és az ünnenapok is beletartoztak a kijelölt határidőbe. Itt a változtatás tartalmi elemeiről azonban egyelőre nincs információ.

Mind az előzetes költségvetést, mind a tervezett alapszabály-módosításokat el kell fogadnia a közgyűlésnek, mely október 20-án kerül majd lebonyolításra.