Puyol nem fogadta el a sportigazgatói posztot

A Twitteren közölte, hogy "személyes okok" miatt egyelőre nem tér vissza a klubhoz

 

Az FC Barcelona élő legendája, Carles Puyol szerda este a Twitter csatornáján bejelentette, hogy nem fogadja el az elnökség által felkínált sportigazgatói posztot, így egyelőre nem tér vissza az egyesület kötelekébe. 

Amint az ismeretes, a nyáron távozott az általános menedzseri posztról Pep Segura, miután Jordi Mestre, a legfőbb támogatója lemondott az alelnöki pozíciójáról, és elhagyta az egyesület vezetését. Segura megüresedett pozíciója a nyár óta nem is lett betöltve, ám spanyol lapértesülések szerint a vezetőség Carles Puyolt akarta megnyerni a feladatra. Ezek a hírek most beigazolódtak, hiszen maga a legendás kapitány közölte a Twitterén: óriási megtiszteltetés, hogy rá gondoltak, de nem vállalja ezúttal a kihívást.

Szép estét mindenkinek!

Az elmúlt hetekben számos értesülés napvilágra került, hogy csatlakozom az egyesülethez sportigazgatóként. Éppen ezért kötelességemnek érzem közölni mindenkivel, hogy habár nagyon nehezemre esett meghozni ezt a döntést, de visszautasítom az ajánlatot. Mint mondtam: nem volt könnyű döntés, hiszen mindig is mondtam: a Barça az otthonom. Ugyanakkor jelenleg számos személyes projektben vagyok érdekelt, ezek pedig akadályoznának abban, hogy olyan szintű eltökéltséggel végezzem a munkámat a klubnál, amilyen odaadást ez a pozíció megérdemel.

Szeretném megköszönni a klubnak a bizalmat, hogy rám gondolt egy ekkora felelősséggel járó poszt betöltésekor.

Üdv és visca el Barça!

Arról egyelőre nem szivárogtak ki információk, hogy milyen alternatívákban gondolkozik az elnökség a klublegenda nemleges válasza után.