A Barça öt játékosa és két edzője is koronavírusos lehetett korábban

A katalán RAC 1 rádióállomás hétfői exkluzív információi alapján a Barcelona keretéből öt futballista és két edzői stábhoz tartozó szakember is koronavírusos lehetett korábban.

A dolog érdekessége, hogy ha mindez igaz, eddig nem derült ki, és a hírre reagálva a Barcelona vezetése is teljesen nyugodt maradt, mert hogy az edzések újrakezdésével nem ők végezték el a tesztelést, hanem a LaLiga.

A sorozat kiírója irányította az egész folyamatot a helyszínen is, majd a laboratóriumokból is hozzájuk futottak be az eredmények. És a Barcelonával is azt közölték, hogy nem volt pozitív eset a kerettagok között.

A RAC 1 szerint nem is arról van szó, hogy abban a pillanatban beteg lehetett több játékos is, hanem arról, hogy ez a hét fő korábban eshetett át a víruson úgy, hogy észre sem vette, hogy beteg volt. Ez azért valószínű, mert a vérvizsgálatuk alapján rendelkeztek antitestekkel, tehát védettek voltak a vírus ellen, viszont ha rendelkeztek antitestekkel, akkor feltehetően betegek is voltak korábban.

A LaLigának szükséges tehát tisztáznia, hogy a hír igaz-e, és ha igen, akkor erről miért nem számoltak be korábban. A Barcelona ettől függetlenül folytathatja a felkészülését, hiszen azóta is minden további teszt negatív lett a teljes kereten.