Te kinek drukkolsz?

A Világbajnokság döntőjébe jutott Lionel Messi, aki Barcelona és Argentína ikonikus alakja, aki a katalán évek alatt begyűjtött hét aranylabdát. Ellenfele Franciaország lesz, benne két Barça-játékossal, Koundéval és Dembélével. Te kinek drukkolsz? Messinek, hogy végre a válogatottal is a csúcsra érjen, mert elfogult vagy az argentin zsenivel szemben, vagy a két jelenlegi Barcelona-futballistát felvonultató Franciaországnak?

Elérkezett az igazság pillanata, amikor már csak egy meccs van hátra a katari világbajnokságból (bronz meccsen kívül), amely alapján eldől, hogy ki lesz a világbajnok, de ez egyben egy dilemma is az FC Barcelona szurkolói számára: Kiért szorítsanak? Leo Messiért, a klub abszolút legendájának, aki viszont jelenleg a PSG-t képviseli, vagy hazahúzzon a szívük, és a francia Dembélét és Koundét támogassák? A többség válasza talán az argentin felé hajlik, aki kitörölhetetlen nyomot hagyott a Culék szívében.

Argentína 1978-ban és 1986-ban nyert világbajnokságot, az idősebb magyar szurkolók az előbbire vélhetően jobban emlékeznek, mert a nyitó meccset ellenünk játszották a Kempessel felálló házigazda argentinok, és bár 1-0-ra vezettünk, végül elvéreztünk, miután Nyilasit és Töröcsiket is kiállították. A két nyert VB mellett volt vesztes döntőjük is, a legutóbbi 2014-ben Németország ellen, ami nagyon fájó vereség volt Messinek, aki egy ideig a válogatottságot is lemondta.

A franciák címvédőként érkeztek, és meggyőző játékot mutattak eddig, Didier Deschamps vezetőedző bízik a két Barça-játékosban, Dembélében és Koundében, szinte mindig kezdők. Koundé ráadásul jobbhátvédként szerepel Pavardot kiszorítva, amiről még a szezon elején kijelentette Xavinak, hogy ő inkább középhátvéd, nem fekszik neki a jobboldali poszt, nem szeretne ott játszani, hát most csak ott szerepel.

Messi számára ez az utolsó lehetőség, hogy a délamerikai kupa után a világban is a csúcsra érjen. Az elmúlt napokban többen is úgy nyilatkoztak, hogy neki drukkolnak, és talán most nagyobb esélye is van, mint 8 éve.

A kérdés már csak az, te kinek drukkolsz?