Ansu Fati, Eric García és Baldé is a vártnál előbb tért vissza

Eseménydús nap volt Barcelonában. Robert Lewandowski mellett, aki pénteken jelent meg a klub edzőközpontjában, még három olyan játékos csatlakozott a kerethez, akiknek elvileg csak jövő hétfőn kellett volna visszatérniük. Ansu Fati, Eric Garcia és Alejandro Balde úgy döntöttek, hogy megszakítják a szabadságukat, és már pénteken edzésre jelentkeznek. Ez az elkötelezettség demonstrációja sokat elmond erről a három fiatalról, akik alig kaptak játékperceket Dohában, különösen Eric García, aki egy percet sem töltött a pályán a világbajnokságon.

A négy új játékoson kívül csütörtökön csatlakozott a kerethez Marc André Ter Stegen, Sergi Roberto, Marcos Alonso és Héctor Bellerín, valamint az orvosi vizsgálat előtt álló Franck Kessié és Iñaki Peña is edzett.

Ronald Araújo és Pablo Torre pedig lassan felépül a sérüléséből. Az uruguayinak még legalább két hetet kell várnia arra, hogy megkapja az orvosoktól a játékengedélyt, míg a fiatal kantabriai tehetség minden bizonnyal a jövő héten csatlakozik a majd a többiekhez.

A vb-csapat nagy része hétfőn érkezik, a spanyol válogatottakat már behívták. Raphinha, Memphis és Frenkie de Jong várhatóan szerdán csatlakozik a kerethez. A következő héten már mindenki Xavi Hernández és az edzői stáb rendelkezésére állhat majd, ugyanis a a döntőben érdekelt francia játékosok, Ousmane Dembélé és Jules Koundé is visszatérnek.

***