A női El Clásicóra is nagy az érdeklődés

A Barcelonánál nagyon elégedettek, mert meggyőződésük, hogy a Montjuïcban megrendezésre kerülő Barça-Real Madrid mérkőzésen elérik a 40 ezres nézőszámot.

Ez a vasárnap a derbi napja. A Barça és a Real Madrid női csapata találkozik egymással a Lluís Companys de Montjuïc stadionban. Nagyszerű mérkőzésre van kilátás, a La Liga és Európa legjobb csapata és egy olyan madridi csapat találkozik, amely évről évre emeli a színvonalát, és amely arra törekszik, hogy a lehető legrövidebb időn belül letaszítsa trónjáról a katalán csapatot.

Nagyon nagy várokozás előzi meg ezt a mérkőzést. A Barcelonát nagy elégedettséggel tölti el a szurkolók visszajelzése, mert bíznak abban, hogy elérik a 40 ezer nézőt. Pénteken már a küszöbön álltak, hogy elérjék ezt a számot, így nagyon valószínű, hogy ezt sikerül majd elérni. „Ez egy nagyon jó dolog, ez a nézőszám egy kicsit alacsonyabb, mint amit a férfiaknál látunk, de női szinten ez egy nagyon jó szám” – vallják a klubnál.

Ez a nagy befogadóképesség jócskán hagy majd pénzt a Barça kasszájában. A férfi El Clásico mintegy nyolcmillió eurós jegybevételt hozott, és a női meccs is nagyon jelentős összeget fog hozni.

A játékosok elégedettsége

Mariona Caldentey meg van győződve arról, hogy a Lluís Companysban is remek hangulat lesz: „Végül is az számít, hogy otthon játszunk. A Camp Nou különleges pillanatokat adott nekünk, de remélem, hogy a Lluís Companysban ugyanez fog történni. Azt mondom az embereknek, hogy jöjjenek el, jól fogják érezni magukat. Ez még mindig az otthonunk” – nyilatkozta.

Patri Guijarro szerette volna kifejezni „háláját” a klubnak: „Ez nagyon izgatottá tesz minket. Ez egy különleges meccs lesz” – mondta. Hansen hangsúlyozta, hogy meg van győződve arról, hogy a szurkolók nem fognak csalódni, és segíteni fogják őket abban, hogy megszerezzék a győzelmet az örök rivális ellen.

***