Ansu Fati sikeresen átment az első erőnléti teszten

A támadó erőnléti teszten esett át, amelyet az új fizikai felkészültségért felelős edző, Julio Tous felügyelt. Az első benyomások pozitívak voltak.

Ansu Fati készen áll arra, hogy mindent, sőt még annál is többet adjon azért, hogy idén is az FC Barcelonánál maradhasson. A fiatal támadó a múlt héten megragadta az alkalmat, hogy találkozzon Decóval, és első kézből értesüljön a klub vele kapcsolatos terveiről. A sportigazgató egyértelmű és átlátható volt a játékossal: Hansi Flick hajlandó lehetőséget adni neki az előszezonban, és Fati kezében van, hogy meggyőzi-e a német edzőt vagy sem. Mindenesetre azt is világossá tette, hogy magas fizetése – az idei szezonban meghaladja a tízmillió eurót – komoly akadályt jelent a folytatásban, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a klubnak milyen problémái vannak a fair play szempontjából.

Fati nem akarta vesztegetni az időt, és ezen a kedden már meg is tette az első lépést a Flick meggyőzésére irányuló kihívásában. A fiatal csatár erőnléti tesztnek vetette alá magát az új fizikai felkészültségért felelős edző, Julio Tous felügyelete mellett. Egy teszten, amelyen az AS beszámolója szerint Ansu kiválóan megfelelt. Az, hogy a játékos remek fizikai állapotban legyen, az egyik feltétele annak, hogy a Barcelonánál maradhasson. Az első benyomások tehát abszolút pozitívak voltak, így úgy tűnik, Fati teljes mértékben készen áll arra, hogy a többi csapattársával azonos szinten kezdje meg az előszezont, így elhárult az első kérdőjel az állapotával kapcsolatban.

Fatinak azonban még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy meggyőzze Flicket. A versenyhelyzet nagyon kemény lesz ebben a szezonban, és még keményebb a balszélen, ahol olyan játékosok, mint Raphinha, Ferran Torres és maga Joao Félix, ha végül marad, komoly alternatívát jelentenek, és nem szabad elfelejteni, hogy a vezetőség egy új szerzeménnyel szeretné megerősíteni ezt a posztot. Ebben az esetben olyan nevek is szóba kerültek, mint Nico Williams, mint lehetséges erősítés, bár reálisan nézve a klub jelenleg messze nem engedhet meg magának egy olyan üzletet, ahol egy 58 millió eurós kivásárlási záradékot már eleve ki kellene fizetnie. Talán éppen ezért, és az egészséges versenyhelyzet védelmében a klub komolyan fontolgatja Ansu megtartásának lehetőségét, amennyiben megfelel a minimális feltételeknek, és itt nem éppen a tehetségről és az adottságokról beszélünk – amiből van neki bőven -, hanem egyértelműen a fizikai szempontokról, ugyanis a sérülések nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy sok kétely nyílt vele kapcsolatban.

Sőt, az angliai Brightonban töltött kölcsönszereplése sem segített eloszlatni ezeket, épp ellenkezőleg. Az ígéretes kezdés után, amikor De Zerbi lehetőséget adott neki, egy decemberi sérülés végül megtörte a fejlődését, így a Premier League-ben töltött idő igazi rémálommá vált számára.

Most Ansu visszatért a Barcelonába azzal a szándékkal, hogy igazolja magát. Hogy a támadó képes lesz-e meggyőzni Flicket arról, helye van az első csapatban, az még nem derült ki. Július 10-től kezdődik az előszezon, a visszaszámlálás tehát megkezdődött.

***