Suárez: „Ha már nem leszek elég jó, félre kell állnom”

Interjút adott Luis Suárez is

Egy nappal Lionel Messi után Luis Suárez is megadta – az idei szezonra tervezett egy – interjúját. Suárez Messihez hasonlóan beszélt BL-ről, különösen a római fiaskóról, és arról, hogy ez azért idén segíthet is a célok elérésében. És az is szóba került, hogy ha úgy érzi, már nem tud megfelelő szinten teljesíteni a kora miatt, akkor valószínűleg váltania kell majd.

Bajnokok Ligája

„A BL a leginkább meghatározó sorozat. Itt vannak Európa legjobb csapatai, az igazán nagy csapatok. És extra motivációt ad, hogy soha nem lazíthatsz. Reméljük, hogy kiváló év előtt állunk, ez a vágyunk, a célunk, ott vannak magasan az elvárások. Innentől csak rajtunk múlik.”

Rotáció és a római emlék

„Ez az edző döntése, hogy mikor és mennyit játszhatnak a játékosok. De az én esetemben igaz, hogy én már bánom, hogy például játszottam tavasszal a Leganés ellen, amikor sok pontos előnyünk volt a Ligában, és három nappal később ott volt a Roma elleni meccs. Egy kicsit fáradtabban érsz oda. De ezzel tisztában kell lenned, és az edzőnek is látnia kell ezeket az apróságokat, amik segíthetnek, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a keret ebben a tekintetben.”

A római meccs

„A negyedik hazai gól, amit szereztünk talán inkább volt káros, mint hasznos, mert ezért visszavettünk a tempóból, óvatlanabbakká váltunk. Nem tudtuk megtartani a labdát, és nem is olvastuk jól a meccset. Mindannyian gyakoroltunk önkritikát. És aztán bejön a képbe az idegesség, hogy mi történik, ha még egyet lőnek. A múltból lehet tanulni. Ez az emlék hasznos arra, hogy most másként csináljuk, és tudjuk, hogy mindig ugyanolyan intenzíven kell futballoznunk akkor is, ha otthon simán nyertünk.”

Messi

„Tele van kedvvel így a világbajnokság után, és azért is, ahogyan a tavalyi BL alakult. Mindig is magára vállalta a vezető szerepet, és továbbra is nagyon szeretne trófeákat nyerni. Ő, mint játékos, sokkal több BL-címet érdemelne, mint amennyi van neki már.”

A Madrid BL-sikerei

„Ez nyilvánvalóan egy tüske, ami benned van, hogy az örök rivális megnyerte az elmúlt három BL-t. Ez történelmi tett, és még nagyobb kedvet ad arra, hogy meg tudd fordítani ezt a szituációt.”

Cristiano Ronaldo

„A Madrid akkor is Madrid. Szerintem így is nagyon sok kiváló játékosuk van. Új edzőjük is van, aki új ambíciókat is tud generálni, úgyhogy nagyon vigyázni kell velük úgy is, hogy nincs Cristiano. Ahogyan a Barcelona is fölötte áll bármely egyénnek, játékosnak, a Madrid is. A Liga első meccsein lehetett látni, hogy olyanok, akik korábban visszafogottabbak voltak, most szárnyalnak a csapattal.”

Igazolások

„Nem panaszkodhatunk azokra, akik jöttek. Olyan futballisták, akik illenek a Barçába. Szerények, dolgoznak, nem idegeskednek… tudják, hogy mi vár rájuk, és minőségi játékosok. Arthurt kivéve mindannyian Európából jöttek. Amint belekerülnek eléggé a csapat ritmusába, jól be fognak illeszkedni. Arthur és Lenglet azok, akik a leginkább megleptek. Nagyon magas szintű a tudásuk, remekül látnak a pályán. Leo mondta is nekem, hogy Arthur nagyon hasonlít Xavira.”

Griezmann

„Kicsit meglepetés volt azok után, amiről beszéltek, és mondtak. De ezek olyan döntések, amiket tiszteletben kell tartani. Ő kivívta már sokak tiszteletét a futballban. Az egy másik dolog, hogy mit beszélhetett korábban a Barcelonával. Én nagyon örültem volna, ha idejön, mert a csapat javára lett volna.”

A saját jövője

„Nagyon boldog vagyok. A családom jól van, szeretünk itt élni, és várjuk a harmadik gyermekünket. Ez az a klub, ahol mindig is szerettem volna lenni, és bíztam magamban a világbajnokság után. Tartozom a klubnak azért, ahogyan bántak velem, és igyekszem a maximumot adni.”

A visszavonulása

„A nagy játékosok, mint Xavi vagy Iniesta sem tudták befejezni itt a karrierjüket. Ez nagyon nehéz dolog. Amikor már nem lenne meg a szintem ahhoz, hogy a Barçában legyen, én magam tennék egy lépést félre. De egyébként minden futballista álma az, hogy innen vonuljon vissza.”

Dembélé

„Én nagyon jó állapotban látom. A világbajnokság nagyon sokat segített neki erőnlétileg és lélektanilag is. Idén sokkal jobban kijön belőle, ami egyébként benne rejlik, és nagyon sokat is ad. Nagyon gyors és nagyon nehéz tartani. Csodálni való csapattárs.”

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!