Busquets: „A legemlékezetesebb edző? Pep”

Exkluzív interjú a tizedik évforduló alkalmából

Az FC Barcelona spanyol középpályása, Sergio Busquets az első csapatnál való bemutatkozásának tizedik évfordulója alkalmából egy exkluzív interjút adott a klub munkatársainak, és bepillantást engedett a Barçánál töltött legjobb pillanataiba. A klasszis játékos elmondta, hogy álmaiban nem gondolta volna, hogy ennyi mindent átélhet ezzel a csapattal. Tíz éve debütált, gyorsan repül az idő.

A debütálás

„Nagyon ideges voltam. A Racing elleni meccs előtti napon tudtam meg, hogy kezdeni fogok. Ez volt az első alkalom, amikor a Camp Nouban játszhattam. Mindenki azt mondta, hogy nyugodjak meg, mert az edzőnk már ismer a Barça B csapatából, és tudja, hogy mire vagyok képes. A csapattársaim megnyugtattak. Végül döntetlennel fejeződött be a meccs, míg nekem emlékszem, hogy nagyon jól ment.”

Az elmúlt évtized

„Soha nem képzeltem volna, hogy ennyi címet nyerek, bajnoki meccsen játszom és hihetetlen pillanatot élek át.”

Fejlődés az évek alatt

„Azt hiszem, sokkal komplettebb játékos vagyok most. Rengeteg mérkőzést játszottam és sok címet nyertem. Ma már érettebb és tapasztaltabb vagyok.”

Kulcsjátékos a csapatban

„Mindig az akarsz lenni, és az első csapatnál maradni. Az első szezonban, annak ellenére, hogy fiatal játékosként érkeztem a tartalék csapatból, sok játékpercet kaptam.”

Cruyff dicsérő szavai

„Jó érzéssel tölt el, hogy egy olyan ember, mint ő, aki egy korszakot jelent mind játékosként, mind edzőként, ilyen szép dolgokat mond rólam. Ez csak egy újabb ok arra, hogy keményen dolgozzunk.”

Legemlékezetesebb edző

„Azt kell mondanom, hogy Pep Guardiola, mert lehetőséget adott nekem, hogy megtapasztalhassam mindezt, és azért, mert ő az az edző, akinél a legtöbbet játszottam.”

Legemlékezetesebb játékos

„A Barça B- és a La Masía-játékosok, mint Pedro, akivel közös volt az utunk.”