Cillessen: „Szeretem a Kupát”

Nem akar távozni | ter Stegennel barátok

Az FC Barcelona második számú kapusa, Jasper Cillessen a katalán ‘SPORT’-nak adott interjújában a Barçában betöltött szerepéről beszélt. Ezen kívül elmondta, hogy nem akar távozni, minden trófeát be akar zsebelni a szezon végeztével. A holland hálóőr azt is elárulta, hogy Marc-André ter Stegennel jó a kapcsolatuk a csapaton belül.

Igaz, hogy távozni akarsz?

„Boldog vagyok Barcelonában. Marc olyan jól játszik, hogy számomra viszonylag könnyű elfogadni azt a tényt, hogy nem vagyok kezdő. Őszintén szólva, tekintettel a helyzetre, a vezetőedző helyében őrültség lenne kapust cserélni.”

Nem untad meg a helyzetet?

„Ez egy nehéz helyzet. Szeretnék játszani, mert sportoló vagyok, mindig versenyezni akarok. De a dolgok így alakultak, el kell fogadnom őket. Ha dühre pazarolnám az energiám, amiért nem játszom, vagy panaszkodnék, ellentétes hatást érnék el. Ha időt és energiát pazarolok el, nem tudok a munkámra összpontosítani, és nem tudok azon a szinten teljesíteni, amikor a Barçában vagy a válogatottban játszom. Tudom, hogy mi a szerepem, és nem akarok időt vesztegetni olyasvalamire, ami nem rajtam múlik.”

Valverdével beszéltél a szituációról?

„Igen, beszéltem vele, de ő hozza meg a döntéseket. Készen kell állnom a játékra. A helyzet az, ami, de ez egy hosszú szezon.”

Milyen a kapcsolatod Ter Stegennel?

„Tökéletes. Barátok vagyunk. Amikor egymással játszottunk a Nemzetek Ligájában, mezt cseréltünk.”

Nem fájt, hogy nem játszottál a Szuperkupában?

„Sokan azt mondták, hogy játszani fogok, de tavaly sem játszottam a Real Madrid ellen. Mindig szeretnék játszani, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában, és készen kell állnom arra, ha valami történik Marc-kal – bár remélem, hogy nem -, így a legjobbamat kell nyújtanom.”

2021-ig van szerződésed, mik a tervek?

„Csak erre a szezonra összpontosítok. Mindent meg akarok nyerni. A La Ligát, a Bajnokok Ligáját és természetesen a Kupát. Szeretem a várost, és örülök, ahogyan a rajongók bánnak velem, ők mindig fantasztikusak.”

Kupa-kapusnak vagy elnevezve, tetszik?

„Nos, az emberek ismernek. Büszke vagyok arra, hogy minden meccsen a klubot képviselhetem. Mindig a legjobbamat akarom nyújtani. Ráadásul szeretem a Kupát. Hollandiában ez nehezebb, mert amatőr csapatok vannak az elején, amikor profi csapatok jönnek, egymeccsesek a párharcok, néha semleges pályán. Szeretem, hogy Spanyolországban oda-visszavágós rendszer van. Remélem, hogy nem változtatják meg [nevet – a szerk.].”

***

Igazán egyedit keresel a Barçás ruhatáradba? Kijöttünk az új cuccokkal, nézz körül és válassz!