„Itt az ideje, hogy megmutassam, a Barça nem tévedett”

Exkluzív interjú Murillóval

Az FC Barcelona a szezon végéig a soraiban tudhatja a kolumbiai védőt, Jeison Murillót. Miután a játékos megérkezett Barcelonába, a katalán ‘SPORT’-nak adott egy exkluzív interjút. Murillo elmesélte, hogy zajlott le a kölcsönszerződés, hogy fogadták a szerettei. Ezen kívül azt is elmondta, mik a céljai a katalánoknál, és hogy milyen tanácsokat adott neki Yerry Mina.

Öt évvel ezelőtt, amikor a Las Palmasban voltál, azt mondtad, hogy egy nap a Barçában fogsz játszani, és itt is vagy.

[nevet – a szerk] „Minden a kemény munkának és Istennek köszönhető. Élvezem, amit csinálok, teljes életet élek minden nap.”

Hogyan emlékszel arra a napra, amikor a Barça elkezdett érdeklődni irántad?

„Megtudtam, hogy Umtiti sérült, és viccből azt mondtam az ügynökömnek: ‘Mit szólnál, ha a Barçába vinnél?’ Ez nem volt semmi más, csak egy vicc, húsz nap múlva az ügynököm felhívott, és azt mondta, lehetőségem van a Barçába igazolni.”

Hogyan reagáltál?

„Sokkos állapotban voltam. Mindig is arról álmodtam, hogy a Barçában játsszam, és ekkor elkezdtem imádkozni.”

Aztán hivatalosan is bejelentették.

„Amikor elmondták nekem, hogy minden kész, az összes kemény munka és szenvedés megtérült. Nem csak most profiként, fiatalabb korban is. A családom bízott bennem. Az álmok valósággá válnak, és most itt az ideje, hogy megmutassam, a Barça nem tévedett.”

Kit hívtál először?

„A páromat. Mondtam neki, hogy nyugodjon le. Aztán találkoztam a szüleimmel és az unokaöcsémmel a házamban, és elmondtam nekik. A reakció nagyon kedves volt. Még mindig emlékszem, hogy anyukám a boldogságtól sírt. Apám remegett az izgalomtól. Ezek a reakciók csak akkor következnek be, ha valami nagy dolog történik veled.”

Ernesto Valverdének is köszönhető ez az igazolás.

„Szerencsém volt, beszélhettem vele eleget, megköszöntem neki a bizalmat. Nem könnyű Barcelonába jönni. Elköteleztem magam, hogy keményen dolgozom, és a lehető legtöbbet megteszem. Bele kell adnom mindent, mert hittek bennem.”

Hogyan illik a stílusa a Barçába?

„Olyan játékos vagyok, aki jól fedez, nem vagyok túl gyors, de jól védekezem a versenyfutásokban is. Szeretem hátulról megjátszani a labdát, és a csapattársakat megjátszani.”

Mit fog tenni, hogy megmutassa hat hónap alatt a potenciálját?

„Napról napra kell dolgoznom. Mióta megérkeztem Barcelonába, a szándékom és a mentalitásom az, hogy keményen dolgozzak, helyet szerezzek magamnak, illetve minél több lehetőséget kapjak. Azért vagyok itt, hogy mindent beleadjak. Hat hónap múlva meglátjuk, hogy mi fog történni, de a lényeg az, hogy jól mennek a dolgok.”

Szeretne maradni?

„Nyilvánvalóan. A Barça címerét védeni egy álom és megtiszteltetés. Most élem az álmom, és szeretném kihasználni azt.”

Könnyű volt alkalmazkodni az öltözőhöz?

„A játékosok nyitottak és boldogok. Sok olyan sztár van, akik mindent megnyertek, de jó értelemben meglepett, hogy mindannyian egyszerű emberek. Játszottam ellenük néhány alkalommal, és megjegyezték, hogy jó játékos vagyok. Miután játszottam ellenük a válogatottban és más klubokban, könnyebbé válik az alkalmazkodás.”

Yerry Mina elmesélte, hogy mi vár rá itt.

„Az igazság az, hogy mindent elmondott nekem. Mindig kérek tőle tanácsokat, hogy minél hamarabb megismerjem a klubot.”

Milyen tanácsokat adott neked?

„Azt, hogy kell belépni az öltözőbe, hogyan kell gondoskodni magamról, hol éljek Barcelonában. Sokat segít nekem. Ő az egyik legjobb barátom, mindig beszélünk.”

Szeretsz táncolni. Yerry meglepett minket az első gól után. Tervezel valamit?

[nevet – a szerk.] Szeretünk táncolni, igen. Nem készülök semmivel. Arra összpontosítok, hogy keményen dolgozzak és bizonyítsak. Ezután meglátjuk, hogy elérkezik-e a pillanat. Talán lesz valami, ez a körülményektől függ. Soha nem lehet tudni, hogyan fogsz reagálni.”

Nem lenne rossz, ha csütörtökön a debütálásod a Levante ellen lenne a Király Kupában.

„Már bekerültem a Getafe elleni keretbe is, kész vagyok a debütálásra, az edző akaratától függ. Mindig ilyen mentalitásod kell, hogy legyen, hogy kihasználd az esélyedet.”

Az öltözőben melyik trófeát akarják a legjobban?

„A Barça célja az, hogy mindig mindent megnyerjenek, mert ők a legjobb csapat a világon. Számomra ez a mentalitás nagyszerű, sokat segít nekem.”

Minden egyszerűbb Messivel.

„Hatalmas előny a világ legjobb játékosának a csapattársa lenni. Ez megtiszteltetés számomra, hogy vele töltöm a mindennapokat. Most megvan ez a luxus, teljes mértékben élvezem.”