Boateng: „Fiatalon őrült voltam”

A ghánai a La Vanguardiának adott interjút

Az FC Barcelonánál – legalább – a szezon végéig játszó ghánai középpályás, Kevin-Prince Boateng a minap a La Vanguardiának adott egy interjút. A 31 éves játékos elmondta, hogy egy álom, hogy a katalánoknál játszhat, és tovább szeretne maradni hat hónapnál. Beszélt Messiről, illetve arról is, hogy nőtt be a feje lágya az utóbbi években.

A Barçában játszani álom

„Sok csapatban játszottam, és ez a lehetőség a karrierem vége felé érkezett. Ebben a csapatban játszani a legizgalmasabb dolog, ami történhet veled a futballban. Az én koromban egy álom itt játszani.”

Célkitűzés

„Azért vagyok itt, hogy segítsek. Amikor az edző úgy dönt, hogy játszom, mindent beleadok. Jól edzek és kötődöm a csapathoz, mert hat hónapnál tovább szeretnék maradni.”

Messiről

„Ő hihetetlen. Őszintén szólva nagyon nehéz ellene játszani, de a pályán látni játszani varázslatos. Olyan, mint Ronaldinho. Saját maga nyeri meg a meccseket. Játszhatna egy olyan csapatban, ahol a többi 10 játékos védekezik, ő meg egymaga mindent megcsinál.”

Fiatalkoráról

„Fiatalon őrült voltam. 18 éves koromban a környéken én voltam a főnök, mert nekem volt pénzem. Aztán született egy gyerekem, és látod, ha nem vagy elég érett, nem játszhatsz olyan csapatoknál, mint a Milan vagy a Barça. Nem választanak téged. Játszhatsz jól, de ha fejben nem vagy ott, nem játszhatsz ezeknél a csapatoknál. Változtatnom kellett a hozzáállásomon és a személyiségemen.”

Érettség

„Most már van szakácsom, és tisztában vagyok vele, ha egészségesen eszem, meghosszabbítja a karrierem. Fiatalon úgy gondolod, hogy a pénz mindig ott lesz. Ha nem játszol jól, nem számít, mert van pénzed, és a ‘barátaid’ azt mondják, sztár vagy.”