„Meg akarjuk nyerni a BL-t és a Ligát”

Dembélé adott interjút

Az FC Barcelona francia támadója, Ousmane Dembélé a klub média munkatársainak adott interjút a Lyon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A párharcon kívül beszélt a tavalyi szezonról, a mostani teljesítményéről, a sérüléséről és Messiről is. 

BL a Barçában

„A római vereség után mindannyian nagyon csalódottak voltunk. Pedig azelőtt nagyszerű meccseket játszottunk a Chelsea ellen a nyolcaddöntő odavágóján és visszavágóján. Emlékszem az első gólomra a versenysorozatban, mert összességében a csapatban is az volt az első. A csoportkörben lőttem, és fontos volt, hogy segítsen a továbbjutásban. Jól játszottunk a csoportkörben ebben az évben, nagyszerű meccseink voltak, mint például a Tottenham ellen Londonban. Nagyon elégedett voltam a teljesítményünkkel.”

2019 első hónapjai

„Spanyolországban januárban ott vannak a kupa- és bajnoki mérkőzések. Nagyon fárasztó, majd februárban érkezik a Bajnokok Ligája… Folytatnunk kell a munkát.”

A sérüléséről

„Jobban érzem magam. 15 percet játszottam az Athletic ellen, és fokozatosan visszatérek a megfelelő szintre. Most jön egy fontos mérkőzés a Lyon ellen a nyolcaddöntőben. A sérülés akkor történt, amikor nagyon jól éreztem magam fizikailag. A meccsek során döntő voltam és nagyszerű munkát végeztem, de ilyen a futball.”

Veszélyes Lyon

„Nagyon jó játékosaik vannak, és nagyon nehéz nyerni náluk. Ebben a szezonban a City és a PSG ellen bebizonyították, nagyon figyelnünk kell, és nem gondolhatjuk, hogy könnyű meccs lesz. Umtitivel néha beszélünk a Lyonról. Azt mondta, nagyon óvatosnak kell lennünk, mert nagyszerű csapat. Fekir [eltiltott az odavágón – a szerk.] a legjobb játékosuk, de vannak mások is, akik nagyon technikásak, mindenkire figyelnünk kell.”

„Figyelmesen nézem a bajnoki mérkőzéseiket, és néhány játékos mellett játszom a francia válogatottban, mint például Fekir, Mendy vagy Moussa Dembélé. Nagyon veszélyesek a pályán. A stadion nagyon nagy és szép, nagyszerű hangulat lesz, mikor megérkezünk. Nagyon koncentráltnak kell lennünk.”

A teljesítményéről

„Rendben vagyok. Először egyre magabiztosabb voltam, de novemberben volt egy szakasz, amikor többet ültem a padon. Ez normális egy szezonban, hogy nehéz időkön mész keresztül, de hiszek magamban, és megpróbálom továbbra is megmutatni, mire vagyok képes, és döntő leszek a csapat számára. Fontos, hogy gólokat szerezzek a legfontosabb pillanatokban. Támadó vagyok és meghatározónak kell lennem, amikor a csapat jól játszik. A céljainkra kell összpontosítanunk. Címeket akarunk nyerni, a Bajnokok Ligáját és a Ligát is természetesen!

„Az Atlético elleni gólom az utolsó percben fontos volt. Akkor vesztésre álltunk, és amikor Leo passzolta a labdát, láttam, hogy Oblak nagyon közel áll hozzám. Nem gondoltam rá, és gólt szereztem.”

Kémia Messivel

„Nagyszerű, könnyebbé teszi a labdarúgást. Odaadom neki a labdát, és hihetetlen dolgokat csinál. Amikor a pályán van, könnyebb egy támadónak, mert az ellenfelek főként rá koncentrálnak.”