„Gyerekkorom óta álmodozom a Barçáról”

Interjú Frenkie de Jonggal

Frenkie de Jong, aki télen igazolt az FC Barcelonába a holland Ajaxtól, első interjúját adta a klub munkatársainak. A fiatal középpályás elmesélte, hogy reagált, amikor tudomást szerzett a katalánok érdeklődéséről, kik látták el információval a klubról és segítették a döntésében. Beszélt még az Ajax és a Barça hasonlóságairól, saját játékáról, és esett néhány szó az új csapattársairól is.

A Barçába igazolás

„Nagyon megörültem, amikor hallottam, hogy van esély, hogy a Barçába igazolhatok. Amikor megszületett a megállapodás, nagyon boldog voltam, és a családommal ünnepeltem. Bartomeu elnök urat személyesen ismerem, egy rendes ember. Sokat segített, mesélt a Barçáról, és hogy miért járnék jól, ha ide igazolnék.”

„Gyerekkorom óta álmodozom a Barçáról, és arról, hogy itt játsszak. A Barcelona álmaim klubja, nagyon tetszik a csapat és a játékosok stílusa. Remélem, én is fontos játékosa leszek majd a klubnak. Az elsődleges céljaim, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba és sok trófeát nyerjünk.”

Hollandok a Barçában

„Szinte minden holland játékosról tudok, akik játszottak a Barçában. Nagyon jó a kapcsolat a holland játékosok és a Barcelona között, ez főleg Cruyff miatt van így. Amikor a Barça érdeklődése komollyá vált, beszéltem Marc Overmarsszal, az Ajax sportigazgatójával. Marc mesélt nekem a klubról, a városról, arról, milyen Barcelonában élni, és azt javasolta, hogy ha van esélyem ide igazolni, mindenképp használjam ki.”

Johan Cruyff

„Johan Cruyff ugyanazt jelenti nekem, mint mindenki másnak. Egy csodálatos játékos és egy csodálatos ember, aki megújította a labdarúgást.”

A Barça-stílus

„Véleményem szerint a Barça és az Ajax stílusa sok mindenben hasonlít. Mindkét csapat szép, támadó focit játszik nagy labdabirtoklással. Megvan-e bennem a Barça stílus? Meglátjuk. Mindig nehéz dicsérni magad, de olyan játékos vagyok, aki szereti, ha nála van a labda, ugyanakkor van még miben fejlődjek. Több gólt kellene szereznem, több gólpasszt kellene adjak, javulnom kell védekezésben, erősödnöm kellene és a bal lábamat is szeretném fejleszteni. A középpályán bárhol tudok játszani, nincs kedvenc pozícióm, majd meglátjuk a Barçában hol kapok lehetőséget.”

Lionel Messi

„Nagyon izgatott vagyok, nagyon várom már, hogy együtt szerepeljek vele. Véleményem szerint Messi a valaha volt legjobb. Nehéz Messit leírni. Ő a legkomplettebb játékos. Bármit képes megcsinálni a labdával és anélkül. Rengeteg lehetőséget teremt, nagyon okos, nagyon jól olvassa a játékot, a bal lába pedig… Hihetetlen. Ő egy teljesen más szintet képvisel.”

Jasper Cillessen

„Beszéltem Cillessennel a Barçáról, a klubról és a városról egyaránt. Nagyon pozitív dolgokat mesélt, segítette a döntésemet. Mesélte, hogy az edzések nagyon magas színvonalúak, mert rengeteg klasszis játékos van a csapatban, és ha ide igazolok gyorsan és sokat tudok majd fejlődni.”

Busquets

„Nagyon várom már, hogy együtt játsszak a többiekkel. Busquets a világ legjobb védekező középpályása. Kiválóan lát a pályán, olvassa a játékot. Nagyon várom, hogy együtt játsszak vele, vagy nézzem és tanuljak tőle.”

Arthur

„Nagyon tehetséges, elképesztő játékos. Nagyon jól bánik a labdával.”

Rakitic

„Az egyik legjobb középpályás, nagyon jó a taktikai érzéke és kiválóan lő távolról is.”

Coutinho

„Rendkívül tehetséges és nagyon jól cselez. Rendkívül jól lő, főleg belsővel. Nagyon várom már, hogy együtt szerepeljek vele.”

Vidal

„Nagyon erős, tele van energiával. Képes gólokat szerezni és védekezésben is az egyik legjobb. Nagyon összetett a játéka.”

Aleñá

„Nagyon tehetséges játékos, nagyszerű bal lába van, jól cselez.”

Camp Nou

„A Camp Nou csodálatos. Európa egyik legnagyobb stadionja. Imádom. Nagyon várom, hogy itt pályára lépjek.”

„Az első emlékem a Barçáról? Nagyjából 6 éves lehettem, amikor Spanyolországban nyaraltam és elmentünk egy Camp Nou túrára. Az volt az első találkozásom a Barçával. Három évvel ezelőtt a barátnőmmel ismét ellátogattam a Camp Nouba. Az ügynököm nagyszerű jegyeket szerzett nekünk, nagyon élveztük a mérkőzést. A Betis volt az ellenfél, és ha jól emlékszem 4-0 lett a végeredmény. Nagyon jó meccs volt, nagyon jól játszottak.”

Az El Clásico

„Mindenki ismeri ezt a párharcot. Remélem, hamarosan én is pályára léphetek egy ilyen összecsapáson.”

La Liga

„A La Liga színvonala nagyon magas. Sokan azt mondják, hogy a Premier League a legerősebb bajnokság, de szerintem ez nem így van. A La Liga sokkal technikásabb bajnokság.”

„Néha ugyanakkor játszunk, mint amikor a Barça meccsei is vannak, de amikor tehetem, megnézem a Barça összes meccsét.”

Üzenj valamit a Barcelona szurkolóinak:

„Sziasztok, Barça-szurkolók! Frenkie vagyok, és már nagyon várom, hogy az új szezont a Barçával kezdjem. Remélem, élvezni fogom a közösen töltött időt. Hamarosan találkozunk.”