„Olyan keményen fogok dolgozni, amennyire csak tudok”

De Jong adott mély interjúr a 'Barça TV'-nek

Az FC Barcelona új középpályása, Frenkie de Jong néhány nappal ezelőtt a ‘Barça TV’-nek adott egy mély interjút. A holland játékos elmesélte, mikor és hol szeretett bele a labdarúgásba. Ezen kívül elárulta, hogy emlékszik vissza az előző szezonjára. Végül, de nem utolsó sorban pedig beszélt a katalán csapatról, és arról, hogy milyen érzések kavarognak benne az új szezon előtt közvetlenül.

Ahol minden elkezdődött

„Otthon a kertben kezdődött, amikor még csak három éves voltam, majd az Arkelben, a városom klubjában. A középpályán játszottam, mert apám is ott játszott. Számomra nagyon fontos, hogy képes legyél jól olvasni a játékot. Szeretem tudni, hogy mi történik körülöttem.”

Willem II

„Elmentem egy próbajátékra, és azt mondták, hogy maradhatok. Nagyon jól meg volt szervezve, és az iskola mindössze öt perces sétára volt. Sokat segítettek nekem, és 7 éves koromtól 17 éves koromig ott voltam. Sok dolgot tanítottak a futballról és az életről.”

Ajax-Barça kapcsolat

„Büszke voltam, hogy csatlakoztam az Ajaxhoz. Nagyszerű időszak volt ez ott, és a taktikai munka a legmagasabb szinten van ott. A filozófiai nagyon hasonlít a Barçáéhoz. És nyilvánvalóan Cruyff miatt.

18/19-es szezon

„Pályafutásom során először nyertem meg a bajnokságot, és azt is tudom, hogy milyen érzés kiesni a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Nagyon jó taktikánk, és néhány kiváló minőségű játékosunk volt.”

Barçába igazolás

„Sokat jelent számomra, hogy egy olyan nagy klub, mint a Barça, mindent megtett, hogy leigazoljon. Nagyon büszke vagyok.”

Miért a Barça?

„Mindig ez volt az a klub, ahol szerettem volna játszani, és most ez történik. A Barça mindig igyekezett attraktív focit játszani, és minél több címet nyerni minden idők legjobb játékosaival. Mindig is az volt az álmom, hogy idejöjjek.” 

Tanács Koemantól

„Nagyon lelkes volt, amikor elmondtam neki, hogy a Barçához fogok igazolni. Azt mondta nekem, hogy a labdarúgásra kell összpontosítanom, mert minden szem rajtam lesz. Az emberek sokat fognak várni tőlem.”

Xavival és Iniestával hasonlítják össze

„Nem akarom, hogy velük hasonlítsanak össze. Ez a tökéletes klub egy középpályás számára. Jól tartják a labdát, ők irányítják a játékot, ez tökéletesen illik hozzám.”

Készen áll

„Alig várom, hogy a csapattal játsszak, élvezzem a várost, és új embereket ismerjek meg. Biztos vagyok benne, hogy minden nagyszerűen fog működni. Szeretnék bizonyítani magamnak a pályán.”

Messi

„Ő a legjobb játékos, akit valaha láttam. Nem tudom összehasonlítani a múltbeli játékosokkal, de számomra ő a legjobb. Mindent tud, amit tudni kell egy támadónak és középpályásnak. Ő minden idők legjobbja.”

Az új szezon céljai

„Szeretnék a legtöbb mérkőzésen kezdeni. Minden játékos ezt akarja. Olyan keményen fogok dolgozni, amennyire csak tudok, hogy megmutassam, mire vagyok képes a mérkőzéseken. Szeretek támadó futballt játszani, ha látványos, és az emberek jól szórakoznak a stadionban.”

„Mind én, mind a Barça nagyon szeretné megnyerni az idei Bajnokok Ligáját, és remélem, hogy így fog történni.”