Dembélé: „Szerda este ellenfelek leszünk, de semmi sem változik”

Küzd a helyéért - A legszebb gól a Barçában - Messi dicsérete

 

 

 

Ousmane Dembélé sérülés miatt nem játszhatott korábbi csapata ellen a Bajnokok Ligája első fordulójában, azonban szerda este már pályára léphet a Dortmund ellen, amennyiben Ernesto Valverde bizalmat szavaz neki. Erről, és még sok más témáról is beszélt a fiatal francia a klub hivatalos oldalának.

A szezon eddigi legkeményebb hete

„Fontos meccsek várnak ránk a következő hetekben. Először jön a Dortmund, aztán megyünk az Atleticóhoz. Fel kell készülnünk ezekre a nagy meccsekre. A Dortmund ellen olyan gyorsan be kell biztosítanunk a továbbjutásunkat, ahogyan az csak lehetséges. A szezon ezen szakaszában ez a legfontosabb mérkőzés. A szurkolók támogatásával remélem, hogy be tudjuk gyűjteni a három pontot, és akkor nyugodtan utazhatunk az Interhez az utolsó fordulóban. A Camp Nou nagyon nehéz terep a vendégcsapatok számára. Nagyon nehéz itt nyerni, mert a Barçában topjátékosok játszanak, a klub pedig maga a történelem. A szurkolók mindig mögöttünk állnak, mi pedig megpróbálunk mindent beleadni, hogy a hazai mérkőzéseinket megnyerjük.”

Szerda este először korábbi klubja ellen

„A Dortmund elleni mérkőzés nagyon különleges lesz a számomra. Vannak barátaim a korábbi csapattársak között. Szerda este ellenfelek leszünk, de semmi sem változik. Három éve jöttem el, és azóta nem találkoztunk. Érzelmileg kicsit nehéz lesz, de boldog is leszek, hogy láthatom őket, és hogy játszhatok ellenük. Mindig csapatként játszanak, mindig támadó, és sosem védekező felfogással. Mindig beleadnak mindent, meg akarnak nyerni minden mérkőzést, mert ők egy nagyszerű csapat. Nagy intenzitással fognak érkezni, de a Camp Nou már várja őket!”

Az aktuális forma

„Az előszezonban jól éreztem magam. Aztán megsérültem, és kiestem egy hónapra. Amikor visszatértem, fizikális problémáim voltak. Most harcolok a helyemért, mert nagyszerű csapatunk van, és nagyobb a verseny, mint tavaly. Számos kiváló kvalitású csatárunk van, és motiváltabbak vagyunk, mint valaha. Együtt kell fejlődnünk, és minden jóra fordul majd. Az elmúlt három évben, amióta a Barçában játszom, a mérkőzésekre való felkészülésben fejlődtem. Elmegyek a konditerembe és alaposan bemelegítek. A Barça nagyszerű csapat, nagyszerű játékosokkal, és ez azt követeli tőled, hogy mindent beleadj a győzelemért.”

A legszebb gól a Barcában

„Amit a Tottenham ellen szereztem, vagy amit a Chelsea ellen. A Tottenham ellenire szavazok, mert nagyon sok területem volt, és azt nagyon szeretem. Számomra az a gól eddig a legszebb.”

Francia kapcsolat

„Meg akarom mutatni, hogy mit tudok csinálni a pályán. Az egész csapat segít ebben, de főleg Clément (Lenglet) és Samuel (Umtiti). Griezmannal régóta barátok vagyunk, és sok tippet ad nekem. Nagyon jó ember és nagyon jó barát. Nagyon jól kijön a csapat többi részével is, és nem kellett neki sok idő a beilleszkedéshez.”

Messi

„Nagyszerű játékos. Amikor fiatal voltam, a tévében néztem őt, de most játszom vele és látom, hogy a valódi életben még jobb. Megtiszteltetés, amikor azt mondja, hogy tehetséges vagyok, de ezt a pályán kell bizonyítanom.”