„Messivel közeli, baráti viszonyban vagyunk”

Ronaldinho Budapesten van, mi pedig a kérdezők soraiban

December 6-a és 8-a között Budapesten kerül megrendezésre az első Teqball világbajnokság, erre a nagyszerű eseményre érkezett hazánkba a Barcelona korábbi zsenije, a Teqball nagykövete, Ronaldinho. A pénteki napon sajtótájékoztatót tartott a brazil zseni, amire az eurobarca.hu szerkesztőségének is sikerült eljutni és kérdezni is tudtunk a mindig mosolygós labdazsonglőrtől. A kérdések nagyon változatosak voltak, Ronaldinhót faggattuk a Barçáról, a Teqballról, de szóba került a „mindennapi” Ronaldinho is.

Még a kérdések előtt szeretném megköszönni a meghívást, mindig nagyon szívélyesen fogadtok itt Magyarországon és az emberi melegség elfeledteti azt a hideget, ami odakint van.

Mit csinál Ronaldinho a hétköznapokban? Mos? Főz? Takarít?

„Járom a világot, elég sokat utazom. Van egy futballiskolám, a Ronaldinho Football Academy, amin keresztül sokat utazom. Ezen kívül röpfocizom, teqballozok, nagyon szeretem a zenét, ezért sokat zenélek a barátaimmal és a zenész ismerőseimmel, de teljesen hétköznapi életet élek, szeretek a barátaimmal lenni, bulizni, ünnepelni, de ugyanúgy besegítek az otthoni munkákba, mint bárki más.”

2004-ben jártál először Budapesten, emlékszel az akkori mérkőzésre?

„Nagyon sok mindenre emlékszem és örömmel gondolok vissza azokra az időkre.”

Brazíliában milyen híre van az Aranycsapatnak? Ismersz-e magyar focistákat?

„Puskás nevét mindenhol ismerik, természetesen Brazília sem kivétel ez alól”

Hogyan emlékszel vissza a barcelonai időszakodra? Tartod a kapcsolatot valakivel a mai keretből?

„Nagyon sok kellemes élményem van Barcelonából és nagyon sok barátom van a városban. Nem csak játékosokkal, de ott dolgozókkal, hivatalnokokkal, vezetőkkel és az elnökkel is nagyon jó a kapcsolatom. Sokakkal tartom a kapcsolatot, Messivel közeli, baráti viszonyban vagyunk.”

Miért álltál a Teqball mögé, mint nagykövet?

„Mindent szeretek, ami labdával kapcsolatos, amióta megismertem a Teqball, játszom is, teljesen lenyűgözött.A barátság útján már a Teqball családhoz tartozom, ez az a két ok, a barátság és a labda iránti szeretet, amiért természetesnek veszem, hogy támogatom a Teqballt.”

Mint Teqball játékos, mit gondolsz, ha a döntőbe a magyar és a brazil csapat jut, milyen esélyei vannak a braziloknak?

„Brazíliának mindig megvan az esélye a győzelemre.” –(nevet-szerk.)

Mit tanácsolsz azoknak a fiatal gyerekeknek, akik most kezdenek a Teqballal játszani?

„Gyakoroljanak, gyakoroljanak nagyon sokat. A Teqball egy olyan játék, amit bármilyen korban el lehet kezdeni és ha eleget gyakorol az ember akkor nagyon szépen tud benne fejlődni.”

2024-re olimpiai sportág lesz a Teqball?

„Nagyon nehéz megjósolni hova fejlődhet ez a sportág, de abból kiindulva, hogy milyen sok ország vesz részt a mostani világbajnokságon nem elképzelhetetlen, hogy egyszer olimpiai sportággá válik és akkor nagyon büszke leszek arra, hogy segíthettem ebben.”

Melyik Premier Leagueben játszó labdarúgóból lenne a legjobb Teqball játékos?

„Nagyon nehéz kérdés. Nagyon jó bajnokság, rengetek világklasszis játékossal, köztük sok brazillal, így nem választanék ki egy játékost sem.”

Nézz be az EuroBarça Shopba a hétvégén és ha eddig nem rendeltél, most itt az idő – 6.000 Ft felett ingyen visszük el hozzád!