„Anfield? Aggódni kezdtünk, hogy megismétlődik ugyanaz, ami Rómában történt”

Amint arról már korábban beszámoltunk, Ernesto Valverde néhány nappal ezelőtt a klub munkatársainak adott interjút, aminek az első részét már közzétettük. A második része most következik, amiben szó esik az előző bajnoki idényekről, a jelenlegi szezonról, a kihívásokról, célokról, és nem utolsó sorban Anfieldről is mesél a katalánok vezetőedzője röviden.

A szezon eddig

„Elértük a céljainkat eddig. Azzal az érzéssel akartunk átlépni az új évbe, hogy elvégeztük a munkát a szezon döntő részére.”

2019

„Olyan sok minden történt ebben az évben. Megnyertük a bajnoki címet. De voltak nagy kudarcok is. Mindig azt akarjuk, hogy a következő év még jobb legyen.”

Kihívások 2020-ra

„Minden meccset megnyerni. Mindig szükséged lesz egy kis szerencsére, de megpróbálunk szerencsésen mindent megtenni, hogy ez sikerüljön.”

La Liga

„Nem kezdtünk jól, de fokozatosan egyre jobbak vagyunk. A tabella tetején vagyunk, de még hosszú út áll előttünk. Ebben az évben szorosabb a verseny, mint más években. Nehezebb meccseket nyerni. Jövőre a kulcsfontosságú pillanatokból jobban kijönnünk, és különösen figyelnünk kell arra, hogy néhány perc alatt ne kapjunk két gólt.”

El Clásico

„Nagyon szoros mérkőzés volt, és nagyon nehéz volt a saját játékunkat játszanunk. Ezek a meccsek hagyományosan ilyenek, de tavaly szakítottunk a hagyományokkal, és 5-1-re nyertünk. A Madrid mindig jól játszik a Camp Nouban. Mindig nehéz meccset játszol ellene.”

BL

„Ugyanazt a célt értük el, amit mindig kitűzünk magunk elé a csoportkör előtt. Úgy tűnhet, hogy könnyű ezt elérni, de nem az. Az a tény, hogy már továbbjutottunk egy meccsel a csoportkör vége előtt, azt nagyra értékelem. A San Paolo légköre nagyon impozáns. A Napoli csapata tiszteletet érdemel.”

Az előző bajnoki címek

„Az előző két bajnokságot jelentős előnnyel nyertük meg, és ezt nagy sikernek tekinthetjük. A La Liga általában sokkal szorosabb, nagyon kicsi a különbség a csapatok között. Tehát ahogy az előző két bajnokságot megnyertük, nem a megszokott módon történt. Amikor ez többször is megtörténik, az emberek azt gondolják, hogy ez a normális.”

Az előző bajnoki idény

„Az Atlético elleni hazai meccs volt a döntő a tavalyi szezonban. Az a három pont nagyon fontos volt, hogy bebiztosítsuk a bajnoki címet. 4-2-re nyertünk Sevillában, 3-0-ra a Madrid ellen a kupában, és 1-0-ra a bajnokságban. Ezek mind kulcsfontosságú meccsek voltak. Az egy hihetetlen hét volt. Bizonytalanok voltunk a Madrid ellen a kupában, és csak a második félidőben találtuk meg a játékunkat. És ez segített minket a bajnokságban is.”

A BL és a Kupa

„Liverpoolig egészen hihetetlen Bajnokok Ligája volt. Az Anfielden voltak lehetőségeink, de korán gólt szereztek, és aggódni kezdtünk, hogy megismétlődik ugyanaz, ami Rómában történt. Volt egy gyenge pillanatunk, és megfizettünk érte. Ez volt az év egyik legnehezebb pillanata. Be kell vallanunk, hogy a Liverpoolban történtek miatt estünk el a kupadöntőben. Ha a Liverpool ellen győztünk volna, a kupát is megnyertük volna.”