Font: „Bartomeu? A sportszakmai projektje megbukott”

Víctor Font elnökjelölt interjút adott a ‘Cadena COPE’ rádiócsatorna ‘El Partidazo’ című műsorában, ahol az eredetileg 2021-es elnökválasztás mellett szó esett a katalán egyesület aktualitásairól is. 

„Mi a 2030-as Barcelonában gondolkozunk, vagyis a terveink hosszú távra szólnak. Azon dolgozunk, hogy stabil alapokon álljon ez a stratégia, mely tehát a következő 10 évre szól.”

„A választásokati illetően nyugodtak vagyunk. Amikor megtartják őket, ott leszünk, méghozzá felkészülten. Én azt részesítem előnyben, hogy a szabályok szerint haladjunk, és akkor legyen a választás, amikor annak ténylegesen lennie kell. A labdarúgás világa őrült: tavaly egy héten belül eljutottunk a triplázás lehetőségétől oda, hogy bizalmatlansági indítványt kellene beadni… Egy olyan klub, mint a Barcelona, megérdemli azt, hogy világos, letisztult elvek mentén irányítsák.”

Xavinak kulcsszerepet szán

„Évek óta baráti viszony fűz hozzá, különleges személyiséggel rendelkezik. Nekünk az a feladatunk, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, amik mentén Xavi a következő tíz év Barcelonájának a kulcseleme lehet. Hogy vezetőedzőként vagy másmilyen pozícióban, az még a jövő zenéje.”

 

 

Guardiola

„Természetes, hogy visszatérhet! Hasonló Xavihoz: nagyszerű képességgekkel rendelkezik, így többféle posztot is elvállahatna, és csakis rajta múlik, melyiket akarja: elnök, alelnök… Ha az egyesület első embere akarna lenni, én együttműködnék vele, mert az én szememben az új vezetési struktúra kevésbé függne az elnöktől.”

Setién

„Quique Setién nem része a projektünknek. Természetesen ki kell várni, milyen pillanatban vennénk át a klubot, ha egyáltalán megkapjuk erre a felhatalmazást. Rövid távon lehetséges, hogy jó hatással lesz a csapatra, de a mi tervünk egyértelműen hosszú távra szól.”

Messi

„Még 3-4 év simán benne van. Figyel a testére, alkalmazkodik a korához, és fejleszti a játékát. Szerintem innen fog visszavonulni. Ha nyerünk a választáson, remélem, hogy még ő fogja vezetni a projektünket a pályán. Ami a visszavonulását illeti, senki sem tudja átvenni a szerepét egy az egyben, de én bízom a tehetségeinkben. Riqui Puig, De Jong vagy éppen ter Stegen át tudják majd venni a karmesteri pálcát.”

Neymar

„Mint culé és szurkoló, úgy vélem, hogy a világ öt legjobb játékosa között ott van a brazil. Ugyanakkor Barcelonában már múlt idő, én nem igazolnám le.”

Mbappé

„Szurkolóként természetesen tetszik a játéka, ám az, hogy leigazolná-e a klub a vezetésem alatt, csakis a sportszakmai vezetés döntése lenne.”

 

 

Antimadridista

„Egyértelműen a Real Madrid ellen szurkolok. Nagyon örültem, amikor kiestek a Bajnokok Ligájából. Amikor pedig megnyerték egymás után háromszor, az felért nálam egy tragédiával…”

Bartomeu

„A klub gazdasági teljesítményére egy elégségest adnék a számára, vagyis megfelelt nálam a vizsgán, ugyanakkor nem aknázta ki a Barcelonában levő potenciált. Sokkal nagyobb árbevételt érhetett volna el, ha bátran üzleti modellt váltott volna. Ami viszont a sportszakmai projektet illeti, ott megbukott. Nincs következetesség, nincs egy filozófia, ami mentén tervezné a munkát.”

Laporta is indulna

„Minél több jelölt sorakozik fel, annál jobb! Sosem állapodnék meg vele, hogy én visszalépek a javára, cserébe pedig hajtsa végre a programomat. Sem vele, sem pedig Bartomeuval nincsen különösebb kapcsolatom.”