Luis Enrique: „Barcelonába is visszatérhetek egyszer”

Jó emlékekkel távozott, szívesen visszatérne

A spanyol válogatott jelenlegi, a Barcelona egykori mestere egy virtuális interjút adott szurkolói kérdésekre válaszolva a napokban, ahol elmondta, hogy bármikor szívesen visszatérne korábbi csapataihoz, így a Barcelonát is szívesen edzené újra. Emellett persze beszélt a sportéletet teljesen leállító járványról is és kiemelte, hogy jelenleg ennek a megállítása a top prioritás, nem a futball.

A játékos, aki a legnagyobb benyomást tette rá

„Aki leginkább lenyűgözött, még játékoskoromban és edzősködésem alatt is, az vitathatatlanul Leo Messi. Iniesta közel van hozzá, de még így is óriási a különbség Leo és a többiek között.”

A legszebb emlék a Camp Nouból

„Nem tudok választani. Nyolc évet töltöttem el játékosként és hármat edzőként az első csapatnál és három évig edzettem a B csapatot… Rengeteg élmény van mögöttem. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ennyi évet tölthettem egy olyan klubnál, mint a Barça. Minden csapatnál, ahol edző voltam, nyitva hagytam magam mögött az ajtót és visszatérhetek egyszer. A Barcelonánál töltött időm csodálatos volt, amiért mindig nagyon hálás leszek.”


Videó: A legszebb jelenetek Luis Enrique Barçájából

Edzői pályafutása

„2008-ban vettem át a Barça B csapatát, azóta 12 év telt el, amiből 9 vagy 10 évet dolgoztam. Úgy gondolom, fejlődtem ezalatt az idő alatt és büszke vagyok arra, amit eddig elértem, de ambiciózus vagyok, remélem több mindent is nyerek még.”

A spanyol aranygeneráció (2008-2012) és a mostani válogatott

„Ők voltak a spanyol futball legjobb generációjának futballistái, a legjobb formában és a legjobb korban voltak akkor. A mostani generációnak az ő helyüket kell átvennie, ez a mi kihívásunk. Még a folyamat közepén vagyunk, vannak már kész csapatok, mint a VB győztes franciák, de más válogatottakban is óriási potenciál van. Benne vagyunk abban a 6-7 csapatban, akik címeket képesek nyerni.”

A koronavírus járvány

„Meglátjuk, mikor tudnak folytatódni a sorozatok, a júniusi meccseinket még nem halasztották el, de ez most nem igazán foglalkoztat. Ami foglalkoztat most, az mindenki egészsége és hogy túljussunk ezen a világjárványon. A foci nem fontos akkor, amikor ilyen dolgok történnek…”

Mit csinál a karantén ideje alatt?

„Próbálok segíteni a házimunkában, főzni, takarítani. Próbálok angolul is tanulni, focit is nézek a tévében és próbálok pihenni. Konzolon nem játszom, de sorozatokat szívesen nézek és szívesen olvasok is.”

***