„Egy 11 mérkőzésből álló új bajnokság következik”

A Barcelona francia játékosa, Clement Lenglet a Movistar „Nagyszerű Mérkőzés” műsorában beszélt a Barçát érintő legfrissebb kérdésekről. A védő elmondta, hogy a szünet után minden elölről kezdődik és az összes mérkőzést meg kell nyernie a Barcelonának. Lenglet hozzátette, hogy a csapat jó állapotban van, kiváló munkát végeztek a játékosok a szünet alatt, így van is esély mindezt elérni.

A bajnokság

„Egy 11 mérkőzésből álló új bajnokság következik, ahol a lehető legtöbb pontot kell megszerezzük, hogy győzzünk. A szünet után, minden nulláról fog kezdődni és biztos vagyok benne, hogy a Real és a többi csapat is jó munkát végzett.”

Edzések

„Nagyszerű fizikai állapotban van a csapat, sokat dolgoztunk otthon. Sok játékosnak talán jól is jött a szünet, ugyanis évek óta szinte nem is volt lehetőségük pihenni, gondolok itt, olyanokra, mint Leo vagy Antoine, akiknek szinte sosincs megállás, nyáron világ- és Európa-bajnokságon vagy Copa Américán lépnek pályára. Most nekik is volt egy kis idejük pihenni és fizikálisan feltöltődni.”

Változások

„A játékosoknak véleményem szerint jót fog tenni az 5 cserelehetőség. Sok mérkőzés és utazás vár ránk, 11 meccset fogunk lejátszani egy hónap alatt. Sérülések? Tudjuk, hogy sokat kockáztatunk, sok találkozót kell játsszunk, meleg lesz és mégiscsak egy hosszabb szünet után lépünk ismét pályára, de a lehető legjobb módon fel kell készüljünk, hogy elkerüljük a sérüléseket.”
A következő fordulóban, a Mallorca ellen eltiltott leszek, de készen állok a játékra.”

Szurkolók nélkül

„Senkinek sem jó nézők előtt játszani, mi is szurkolók előtt szeretünk pályára lépni, de ezt el kell fogadni. Remélem minél hamarabb visszatérhetnek a nézők a stadionokba.”