Koeman: A Sevilla fizikálisan magasabb szintet képvisel

Döntetlen hazai pályán

Ronald Koeman – a hibákat nem szőnyeg alá söpörve – értékelte a Sevilla elleni 1-1-es döntetlent. A holland szakember elégedett volt a csapat játékának némely aspektusával, de kitért bizonyos problémás elemekre is.

Nehéz meccs

„Ez egy nehéz mérkőzés volt, a Sevilla letámadása hatékonynak bizonyult. Problémánk volt a labda kihozatal során, nagyon sok hibát vétettünk. Az ellenfél jól játszott, nyomás alá tudtak helyezni minket és a fizikális fölényük is nyilvánvaló volt. A Sevilla egy kiváló csapat.”

Túl sok hiba

„Azt hiszem, hogy jól játszottunk, de túl sok eladott labdánk volt a második félidőben, így nem sikerült megadni a játék ritmusát.”

„Örülök a csapat teljesítményének, mert bár a csapat fáradt volt, a játékosok végig küzdöttek.”

Phillipe Coutinho nagyszerűen kezdte a szezont Koeman-érában és a tegnap esti mérkőzésen is az ő góljával egyenlített a katalán csapat:

„Szüksége van az edzője segítségére és bizalmára, de ezekért tennie is kell. Az elmúlt meccseken jól játszott, megmutatta, hogy milyen remek játékos.”

Két egymást követő mérkőzésen is Griezmann volt a holland szakember első cseréje:

„A Celta ellen taktikai okokból kellett lecserélnem, amit a kiállítás miatt kellett meglépnem. Fatival a pályán gyorsabb volt a csapat, könnyebben tudtunk a védelem mögé kerülni, amire emberhátrányban nagy szükségünk volt Vigoban.”

„Ma (Griezmannak) két lehetősége is volt gólt szerezni, amelyek közül – egy ilyen kvalitású játékosnak – legalább egyet gólra kellett volna váltania.”

Dembelé nem kapott lehetőséget a cserepadról beszállva sem sem, ami a francia szélső távozásának egy újabb jele lehet:

„Mi biztos a mai világban? Nem tudom. Jelen pillanatban ő a Barcelona játékosa. Még egy nap hátra van az átigazolási ablakból, még lehetnek érkezők és távozók is.”

A becserélt játékosokról:

„Ma Trincão, Pedri és Pjanić mellett döntöttem a cseréket illetően. Jobban kellett kontrollálnunk a játékot, ezért ezeket a változtatásokat léptem meg.”

***

fc barcelona maszk