Griezmann: „Ideje a helyükre tenni a dolgokat”

Antoine Griezmann a #Vamos de Movistar+ televíziónak, ott is az ‘Universo Valdano’-nak adott interjút a napokban, amit hétfőn késő este vetítettek le Spanyolországban. A beszélgetés Jorge Valdanóval zajlott, Griezmann ebben igyekszik megmagyarázni a személye körül olyan pontokat, amit nem voltak egyértelműek az elmúlt időszakban.

Az interjúból a barcelonai vonatkozású részeket közöljük.

“Mondtam a barcelonai bemutatásomkor, hogy nem akarok kifelé beszélni, sokkal inkább a pályán. De azt gondolom, hogy most már ideje helyére tenni a dolgokat. Már nagyon hosszú ideje tűrök el dolgokat és azt mondtam, hogy elég.”

A barcelonai érkezése

“Beszéltem Leóval, amikor jöttem, és azt mondta, hogy az első alkalommal, amikor végül nemet mondtam, hogy nagyon bosszantotta, mert ő nyilvánosan is kérte. De azt is mondta, hogy velem van, és ezt éreztette is minden nap.”

Kritikák

“Elfogadom őket, mert tudom, hogy nem a legjobb Griezmannt látjuk. De azt is gondolom, hogy mindig, amikor valami probléma van, én vagyok az első, akinek mondják, akit elővesznek. Másfél év alatt három különböző edzőm volt… ez nem könnyű. Időre van szükség, hogy összeérjek a csapattársaimmal és ők is velem. És ezen felül jönnek a játékrendszer váltások is.”

“Ráadásul az elnökjelöltek is beszélnek rólam. Nem hiszem, hogy a legjobb dolog lenne számomra, hogy minősítenek engem, hogy jó igazolás voltam-e.”

Setién

“Sokat tanultam tőle a labdakihozatal tekintetében, de soha nem volt problémám vele. A szüleim azt mondták, hogy kérdezzem meg tőle, miért nem vagyok kezdő, de nem gondoltam, hogy ezt kellene tennem, mert azt sem szoktuk megkérdezni, hogy miért kezdünk, ha éppen kezdők vagyunk”

“A Villarreal elleni meccsen nagyon jól játszottunk, de a következő meccsen a Valladolid ellen megsérültem.”

Az ex-ügynökének kijelentései

“Attól a naptól kezdve nincs vele kapcsolatom, amikor megházasodtam. Meghívtam az esküvőmre, és nem jött el, ezért a későbbiekben már nem volt kapcsolatom vele. Ő azért beszél, mert mivel sem az édesapám, sem a testvérem nem teszi meg ezt, ezért őt hívják az újságírók. De Leo tudja, hogy nagyon tisztelem, és csodálom őt.”

“A nagybátyám nem tudja, hogy hogyan működik a foci. És a beszélgetése végén az újságíró kihúzott belőle egy mondatot. De mondtam Leónak, hogy soha nem beszélek velük, még csak a telefonszáma sincs meg a nagybátyámnak.”

Sűrű menetrend

“Minden harmadik nap utazunk. Nem pihenünk, és ez sérüléseket eredményez. Nem hiszem, hogy ez véletlen lenne.”

Minden nap össztűzben van

“Fárasztó dolog minden reggel rossz híreket olvasni. És ez azt sem engedi, hogy végre élvezzem a mindennapokat. Éppen csak levegőt veszek egy nap, amikor semmi nem sül el jól.

“A második nehéz évünkben vagyunk, de szerintem van csapatunk és képességeink ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, és nyerjünk. Az hiányzik, hogy ezt bizonyítsuk is a pályán, személyes szinten is.”

Összefoglalva

“Szeretnék bizonyítani, és szeretném, ha az emberek tudnák, hogy senkivel nincs semmilyen problémám, és csak arra koncentrálok, hogy a lehető legjobban játsszak a pályán.”