Piqué: „Elnöknek lenni? Ez a cél mindig ott volt a fejemben”

Gerard Piqué a napokban egy jótékonysági célú akcióban egy olyan interjúban vett részt, ahol gyerekek kérdezhettek tőle, ráadásul olyan gyerekek, akik túlélték a gyermekkori rákbetegséget. Ennek megfelelően Piqué válaszai is gyerekeknek szóltak, és ennek megfelelően is válaszolt. De így is árult el olyan dolgokat, amiket egy átlagos interjúban is tett volna.

Jelöltetnéd magad a Barça elnökének?

“A most következő elnökválasztásokon még biztosan nem, mert nem is tehetem. Még játékos vagyok, és amikor játékos vagy, nem jelöltetheted magad. De a jövőben, soha nem lehet tudni. Én nagyon-nagyon-nagyon culé vagyok, mint tudjátok is. De szeretnék olyan formán segíteni majd az életem klubjának, ahogyan a legjobban tudok. Ehhez az kell, hogy legyek nagyon felkészült, hogy el tudjam látni az elnöki teendőket, ha egy nap úgy látom, hogy tényleg tudok adni a klubnak. Ha nem így lenne, nem jelöltetném magam. Ezt majd a jövőben fogom eldönteni. Ez a cél mindig ott volt a fejemben, de azt nem tudom, hogy a jövőben valóra fog-e válni.”

Fölvennél egy Madridos maszkot?

„Nem” (nevet)

Nagyon fájt, amikor elment Luis Suárez?

„Igen, mert hosszú éveken át volt a csapattársunk, és sok dolgot megosztottunk egymással. Gondoljatok arra, hogy egy csapattárssal nem csak abban 90 percben vagyunk együtt, amikor a pályán látsz bennünket, hanem egyébként is sok időt együtt töltünk. Ez olyan mint nektek az iskolatársak. Mi találkozunk minden reggel 9-től délután 1-ig, utána utazunk is, hotelekben is együtt vagyunk.”

Maradni fog Messi?

“Nos ezt Leótól kellene megkérdezni, nem? Nem tudom, itt mindannyian várjuk, hogy maradjon, de ez a döntés csak az övé, teljesen személyes döntés. Meglátjuk. Amíg a Barça mezében látjuk, addig van remény, és reméljük, hogy valahogyan meg lehet győzni, hogy még maradjon további évekre.”

Ki a legjobb barátod a Barçában?

“Egykoron Puyollal nagyon jó kapcsolatunk volt, és ezt még most is fenntartjuk, de Puyol ugye már visszavonult. Cesc-el 8 vagy 10 évig játszottunk együtt a Barça utánpótlásában, vele is nagyon jóban voltam, és aztán volt szerencsém, hogy visszatért az Arsenalból. És természetesen együtt voltunk a válogatottban is. Most van egy 4, 5, 6 fős csoportunk a saját nevelésű játékosokból, akikkel nagyon jól kijövök, és szinte mindig együtt vagyunk: Sergi Roberto, Busquets, Aleñá, Leo… Hosszú évek óta együtt vagyunk, és nagyon jó a kapcsolatunk. Végeredményben mindig az történik, hogy azokhoz csatlakozol, akikkel ugyanazokat az élményeket átéltétek, akikkel ugyanolyan pályátok volt. Az a közös pont, hogy a La Masíáról jöttünk erősen összeköt.