Messi: „Ezek a napok szorongással és álmatlansággal teltek”

Lionel Messi a BBC-nek tartott interjúban nagyon részletesen beszélt arról, hogy ő és a családja hogyan élte meg az elmúlt napokban történteket, illetve arról, hogy mire számít a jövőben. Az argentin zseninek egy spanyol újságíró, Guillem Balagué tett fel kérdéseket.

Még gyerekként, nagyon régen érkeztem Barcelonába, amikor még nagyon könnyen elaludtam. Ettem valamit a repülőn, nem éreztem jól magam, lefeküdtem az ülésre és aludtam az utazás további részében.”

A gyermekkori és a mostani váltás összehasonlítása

Teljesen más volt. Az elmúlt pár nap álmatlansággal és szorongással telt, mert teljesen bizonytalan volt az, hogy mi fog történni, különösen az után, miután a klub bejelentette, hogy nem maradhatok. Nem tudtuk, hogy mit fogunk csinálni, hova fogunk menni. Nem hoztunk döntéseket. Abban a pillanatban az volt a kérdés, hogy hova menjünk? Mit csináljunk? Minden egyes családi költözés egy nagy felfordulás, de utána elkezdtem emberekkel beszélni. A tárgyalások gyorsan haladtak és a dolgok elkezdtek lezárulni, ezért rá tudtam fókuszálni arra, ami jön és a változásokra, amelyek engem érintenek és a családomat is. Ilyenkor elkezdesz azon gondolkodni, hogy a változások mit jelentenek. Ez egy új korszak természetesen, egy új tapasztalat, de nagyszerű lesz mind az ötünknek. Nagyon várom már ennek a kezdetét.

Hol voltál, akkor, amikor megtudtad, hogy vége a barcelonai karrierednek? Otthon, a feleségeddel?

Apukám az egész délelőttöt Laportával töltötte, és amikor hazajött, akkor nyilván elmondta a hírt, és azon a ponton nagyon letört lettem. Utána fel kellett arra készülnöm, hogy ezt a feleségemnek elmondom. Sírtunk, nagyon mélyen voltunk és utána a gyerekeknek kellett elmondanunk, de előtte felvidítottuk egymást. Meg kellett találnunk a megfelelő módot, mert decemberben azt mondtuk nekik, hogy maradni fogunk Barcelonában. Tudtuk azt, hogy mennyire nehéz lesz, különösen Thiago számára. A továbbiakat tudod, már korábban elmondtam, minden nagyon gyorsan történt.”

Meglepett az, hogy a gyerekek az általad vártnál gyorsabban elfogadták a költözést?

Néha túl sokat gondolkodunk bizonyos dolgokon, a gyerekek pedig könnyen alkalmazkodnak. Olyan módon fogadnak el dolgokat, ahogyan mi azt nem tudjuk elképzelni. Például Thiago lehet, hogy magába tart mindent, de jelenleg úgy tűnik, hogy mindent élvez. De ismerem őt, olyan, mint én. Belül szenved anélkül, hogy kimutatná. De ez nem gond, alkalmazkodni fog és egy jó tapasztalat lesz számára. Mindannyian nagyon boldogok leszünk és jól fogjuk érezni magunkat ennél a klubnál.”

Hogyan mondtad el Neymarnak azt, hogy jössz?

Amikor édesapám elkezdett beszélni a PSG sportigazgatójával, Leonardóval, akkor Neymar már tudta ezt, mert elkezdtem erről beszélni vele. Di Marianak és Paredesnek is elmondtam azt, hogy fontolóra veszem, hogy a PSG-be menjek. Közülük mindenki nagyon gyorsan kinyitotta az ajtókat nekem és nagyon várták azt, hogy mi fog történni. A történésekről és a lépésekről beszámoltuk egészen addig, amíg végül kiderült, hogy jövök-e vagy sem.”

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!