Ferran Torres: „Sokszor volt lehetőségem a Real Madridhoz csatlakozni”

A Barcelona csatára, Ferran Torres a Cadena COPE El Partidazónak nyilatkozva elárulta, hogy több alkalommal is visszautasította a Real Madrid ajánlatát mielőtt a Manchester Cityből a Camp Nouba igazolt volna. Ferran, aki télen csatlakozott a katalánokhoz, reméli, hogy a Bayern München csatárával, Robert Lewandowskival egy csapatban fognak játszani, elemezte az első félévét, mesélt arról, hogy nem aggasztja, ha éppen nem lő gólt, és továbbá beszélt Luis Enrique lányával folytatott kapcsolatáról is.

Lewandowski

Az a tény, hogy Robert Lewandowski a Barcelonába akar igazolni, büszkévé tesz. Remélem, hogy megállapodásra jutnak, és csatlakozni tud hozzánk.

Xavi Hernández szerepe Ferran Torres Barcelonába költözésében

„A Barcelonához csatlakozni önmagában hatalmas megtiszteltetés, de ha egy olyan nagyszerű játékos hív, mint Xavi Hernández, ez döntő volt számomra. Elmondta nekem az ötleteit, az elképzeléseit, és én pedig minden követ megmozgattam, hogy Barcelonába jöhessek.”

Hogyan látja Ferran Torres az első félszezonját a Barcelonánál

„Nehéz év volt, mert el kellett hagynom a Manchester Cityt, súlyos sérülésem hátráltatott, de sok reménnyel érkeztem a Barcelonához. Az év nem olyanra sikerült, mint amilyennek szerettem volna, de közben azért mégis megmentettük a szezont, kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájába és a Szuperkupába, de az évet nem a legjobb módon fejeztük be. A klub egy nehéz időszakában érkeztem meg, és minden tőlünk telhetőt meg kellett tenni, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligájában indulhassunk, mert különben ez a szezon kudarc lett volna, de elértük a célunkat. Most át kell gondolnunk a következő szezont, és meg kell próbálnunk címeket nyerni.”

Ferrant nem aggasztja a gólok hiánya? (A Barcelonánál töltött első hónapjaiban Ferrant kísértette az a címke, hogy ő egy kevés gólt lövő csatár)

„Ez nem nyomasztott, nagyon nyugodt voltam. Szélső vagyok, nem csatár, de képes vagyok gólt szerezni, és amikor csak tehetem, gólpasszokat is tudok adni. Büszke vagyok arra, hogy a gólszerzésen túl többet is tudtam adni a csapatnak. Ambiciózus játékos vagyok, és amikor valamiben kudarcot vallok, tanulni akarok belőle. Nem fogok a kardomba dőlni, mert rosszul fejeztem be egy akciót, inkább visszagondolok az esetre, hogy fejlődhessek.”

Ferran Torres a válogatottban is gólképtelen

Ferran elutasította a Real Madridot

„Fiatal koromban több lehetőségem is volt aláírni a Real Madridhoz, de úgy éreztem, hogy nem ez a megfelelő időpont. Egyidőben sikerült U17-es Európa-bajnoknak lennem, és a Valencia első csapatához kerülnöm, szerintem sikeres periódusomat életem meg. Fontos szempontom volt fiatalként, hogy közelebb legyek az otthonomhoz.”

Ferran Torres a Luis Enrique lányával való randevúzásról (Ferran Torres kapcsolatban áll Sira Martinezzel, a válogatott edzőjének, Luis Enrique-nek a lányával.)

„Nagyon jó a kapcsolatunk, megfelelő szinten kezelem. Az első perctől kezdve erősíti az önbizalmamat. Ez egy profi kapcsolat, és én pedig minden erővel küzdök azért, hogy megháláljam ezt. Megfelelő intelligenciával a profi sportpályafutás és a privát élet szétválasztható.”

***