Jon Martín: „Megszenvedtünk egy olyan csapat ellen, amely nagyon jól összezár hátul” | Spanyolország U17-Szerbia U17 játékos-nyilatkozatok

Spanyolország Szerbiával találkozott az U17-es Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. Az 1-1-es döntetlent követően Kóródi Brúnó Zoltánnak nyilatkoztak a spanyol válogatott játékosai. Jon Martín, a csapat belső védője például azt emelte ki, hogy szerinte a nagyon nehéz dolguk volt a szerbek betömörülő védelmével szemben, míg a többiek elégedettségüket fejezték ki az eredménnyel és a csoportgyőzelemmel kapcsolatban is.

Hugo Martinez és Jorge Rajado

Bruno: Hogyan éltétek meg a meccset? Elégedettek vagytok a végeredménnyel?

Hugo Martinez: Igen, persze. Nyerni akartunk, de csoportelsők lettünk így is.

Jorge Rajado: Végül mindegy volt nekünk, hogy döntetlent játszunk vagy nyerünk, nyilván jobb lett volna, ha nyerünk, de így, hogy meglett az első hely, nem számított.

Bruno: A meccs végén jobbára egymás között járattátok a labdát. Összenéztetek a szerbekkel, hogy ez az eredmény mindenkinek jó?

Hugo Martinez: Nézd, tudtuk, hogy mindannyiunk számára tökéletes ez az eredmény, ezért így is maradt.

Jorge Rajado: Így mindketten jól jártunk. Olaszország már vezetett 1-0-ra, így mindkét csapatnak jó lett, elégedettek voltunk.

Bruno: Szombaton a negyeddöntőben Írország ellen léptek pályára. Mire számítotok?

Hugo Martinez: Meg kell néznünk őket, egyelőre még nem sokat tudunk róluk, de fel kell készülnünk a mérkőzésre.

Jorge Rajado: Nem tudom, hogy fog játszani Írország, de egy nagyon jó csapat, mindent bele fog kelleni adnunk.

Jon Martín

Bruno: Elégedett vagy a meccsel és a végeredménnyel?

Jon Martín: Igen, végül elégedettek lehetünk, csoportelsők lettünk. Megszenvedtünk egy olyan csapat ellen, amely nagyon jól összezár hátul, nehéz volt megtalálni az üres területeket beljebb. Megpróbáltuk ezt a gyors labdajáratást, így végül egy döntetlent ki tudtunk hozni a meccsből. Elégedettek vagyunk az elvégzett munkával.

Bruno: Ez a meccs volt a legnehezebb a számotokra, pedig azt vártuk előzetesen, hogy az olaszok lesznek a legerősebb ellenfeleitek…

Jon Martín: Az olaszok ellen kezdtünk ezen az EB-n, valóban, azt vártuk, hogy ellenük lesz a legnehezebb, ma láthattuk, hogy a szerbek ellen még keményebb meccsünk volt, és ez a két csapat is jutott tovább, szóval elégedettek lehetünk.

Bruno: Van még annyi erő a csapatban, hogy egészen a döntőig meneteljen?

Jon Martín: Most vár ránk egy negyeddöntő Írország ellen, mérkőzésről mérkőzésre haladunk, ha továbbjutunk, az angol-francia párharc győztesét kapjuk, de mondom, a következő meccsre kell gondolnunk mindig.