Hétbõl hét!

LIGA ALLIANZ ASOBAL

Nehéz mérkõzésen van túl a Barcelona férfi kézilabda csapata. A Granollers elleni összecsapáson nagyon meg kellett küzdenie a gyõzelemért Xesco Espar csapatának, de végül szerencsésen begyûjtötte a két pontot a Barca.

A Granollers már a találkozó elején demonstrálta, hogy nem statisztálni jött Barcelonába, s szeretnének meglepetést okozni. A vendégek remekül kezdték a mérkõzést, remek hatos falas védekezésükkel alaposan megfogták a Barcát. Alamó kapus csodálatosan védett, mely természetesen nélkülözhetetlen volt a jó kezdéshez. A Granollers ugyanakkor támadásban sem esett kétségbe, s a szélsõ Masachs vezérletével, sorra szerezte a gólokat. Érezhetõen nem ment ekkor a Barcának, s Espar edzõ változtatott is csapata védekezésén. Ettõl kezdve az 5-1-es variáció mûködött, s nem is rosszul. A Barca egy 4-0-ás rohanással 6-4-re alakította az eredményt. A Granollers viszont nem tört össze a lendületet nyerõ Barca nyomásától, s ismételten tudott gólokat szerezni. Masachs ugyanis nem hagyta abba a góllövést, s mivel idõnként már a társai is besegítettek neki, a Granollers visszavette a vezetést. Espar edzõ ekkor már megelégelte a Granollers jobb szélsõjének mutatványát, s a mindössze 17 éves Cristian Ugaldét állította a védelem jobb oldalára, azzal a céllal, hogy megállítsa a vendégek húzóemberét. Ráadásképpen támadásban elkapta a fonalat Victor Tomás és Skrbic, így a Barca ha szerényen ugyan, de elõnyt szerzett a szünetre.

A féidõ végén elindult folyamat szerencsére folytatódott a második játékrész elején. Így a Barca elõször a mérkõzésen négy gólos vezetéshez jutott, mivel több lerohanásos gólt tudott szerezni a dán Jeppesen. Ekkor a vendégeknél csereként beállt Raul Campos több gólt is szerzett, és fölhozta csapatát egy gólra. Innentõl még egy darabig fej- fej mellett haladtak a csapatok, de már nem sokáig. A Granollersben ugyanis megkapta harmadik két perces kiállítását a kulcsember Marko Krivokapic, így végleg távozott a parkettrõl. Nélküle sokat veszített tartásából a vendégek védekezése, s a támadójáték is tanácstalanná vált. A második félidõben már nem villogot Masachs sem, így a Barca szépen lassan elhúzott. Nagy László távoli bombájával a katalánok az 57. percre elérték az addigi legnagyobb, 5 gólos különbséget.

A Barca tehát végül legyõzte ellenfelét, de el kell ismerni, hogy ez nagyon nehezen ment, s a Granollers remek ellenfél volt. A Barcelonának viszont érthetõen nehéz minden mérkõzésre egyformán ráhangolódni, hiszen a szerda – szombat ritmust nem könnyû bírni, pláne egy olyan nehéz bajnokságban, mint a spanyol. A hétvégén a Barcelona Szegedre látogat, hogy a Pick-kel mérkõzzön a Bajnokok-Ligájában.

FC Barcelona- BM Granollers: 27-23 (13-12)
Barcelona, Palau Blaugrana
500 nézõ
Vezette:
Breto és Huelín

FC Barcelona: Barrufet (Peric); TOMÁS (7, 2p), Nagy (3), SKRBIC (5), Fernández (2), Jeppesen (4), Zvizej (3), -játszottak továbbá -, Xepkin (0), Hernández (1), Ugalde (0), Iker Romero (2), Montavez (0) és Puig (0).

BM Granollers: Alamo; MASACHS (7), Soler (1), Raigal (2), Krivokapic (3), Ferrer (0), López (3),-játszottak továbbá- , Malmagro (2), Pérez Canca (0), Pujol (1), CAMPOS (4) és Andreu (0).