A Barca kikapott Szegeden

BAJNOKOK-LIGÁJA CSOPORTKÖR

Ismételten kudarccal végzõdött a kézicsapat idegenbeli túrája, mivel a múlt heti romániai vereség után most sem sikerült pontot szerenie Xesco Espar csapatának. A Pick Szeged a remek hangulatot teremtõ közönsége elõtt valóban csapatként funkcionált, míg a Barcában a kiemelkedõen teljesítõ Nagy Lászlón és Iker Romerón kívül alig volt jó teljesítmény. Így ha csak egy góllal is, de kikapott a Barcelona.

A Barca igen álmosan kezdte a találkozót, s a Pick már három góllal vezetett, mikor ténylegesen elkezdett kézilabdázni a katalán csapat. A hatalmas iramot diktáló szegediek elsöprõ lendületét egy darabig nem tudta megállítani a Barca, s csak lassan talált magára Espar csapata. A Pick viszont érthetõ módon nem tudta hosszú ideig tartani azt az iramot melyet maga kezdett el, s ez megteremtette a lehetõséget a Barcelonának a fölzárkózásra. A gránátvörös-kékek szépen lassan jöttek fölfelé, s késõbb a vezetést is átvették. Komolyabb elõnyt viszont képtelen volt kiharcolni a Barca, mert a Pick még a gyengébb periódusaiban is tartani tudta ellenfelét. Így a Barca maximum három góllal vezetett, amit ráadásul gyorsan ledolgozott a Pick. Már az elsõ félidõben látszott, hogy több poszton is gondjai vannak a Barcának, mind védekezésben, mind támadásban. Peric kapus sem védett klasszisához méltóan, de a Barca védekezése összességében sem volt az igazi. A Barcelonából csupán két ember, Nagy László és Iker Romero játszott igazán jól, s voltaképpen õk jelentették a Barca támadójátékát.

A második félidõ hasonlóan gyatrán kezdõdött a Barca számára, mint ahogy az elsõ is, ami azt jelentette, hogy a két gólos (11-13) vezetés lassan több gólos hátrányba ment át. A támadásban sok pontatlanságot és technikai hibát elkövetõ Barca, több gyors indításból szerzett könnyû gólt kapott, míg a gárda támadójátéka nem volt éppen lehengerlõ. Több egyébként remek játékos abszolút betlizett ezen a napon. Teljesen súlytalan volt például Jeppesen, mint ahogy a beálló poszton megforduló játékosok is. Nem a szokásos szinten ment a játék a szélsõknek sem, így Victor Tomás és Zvizej sem volt elemében. Egyedül az elsõ félidõben is jól teljesítõ Nagy Laci, és a szokásostól eltérõen most nagyon pontosan célzó Iker Romero húzta a Barcát. Peric kapus bár nem volt csúcsformában, azért néhány szép bravúrt bemutatott a második játékrészben. Teljesítménye azonban messze elmaradt a másik oldalon parádézó Szente Gábor mögött. A Szeged cserekapusa hatalmas formában védett, s nagy támaszt adott a hazaiak védekezésének. Hozzá kell tenni, hogy a Szeged védekezése sokkal jobb volt, mint a Barcelonáé, s ez nagyban segítette Szentét. Peric ehhez képest jóval kiszolgáltatottabb helyzetben védett. A hajrához érve a Szeged birtokolt minimális vezetést, s ennek megtartásában is kulcsszereplõ volt a szegedi hálóõr. A Barca végül döntõ pillanatokban is csak két jól játszó emberére számíthatott, mely a 22-21-es vereséget eredményezte számára.

A Barca ezzel a vereséggel nincs túl jó helyzetben, de a továbbjutás még így is sem forog nagy veszélyben. Két hazai mérkõzés mellett ugyanis már csak egy, szkopjei kirándulás vár a csapatra, s könnyen megtörténhet, hogy ezen három mérkõzést mind megnyeri majd a gránátvörös-kék gárda.

Holnap Nagy Lászlóval készített exkluzív interjút olvashattok az oldalon, aki még a mérkõzés elõtt nyilatkozott külön az Eurobarca.hu-nak.

Pick Szeged- FC Barcelona: 22-21 (11-13)
Szeged, 4000 nézõ.
Vezette:
Bruun, Nielsen (dánok)

Pick Szeged: Puljezevics- BERTA 6, Laluska 3, Andjelkovics 2, MEZEI 3, Ilyés 2, Matics 1 -játszottak továbbá- SZENTE (kapus), Djurkovic, Vadkerti 1, Bajusz 2, Szabó 2, Bendó, Kotormán.

FC Barcelona: Peric- Victor Tomás 3, NAGY 7, Xepkin 1, Hernandez, Jeppesen, Zvizej 1 -játszottak továbbá- IKER ROMERO 9, Skrbic, O’Callaghan, Valero Rivera, Fernandez, Puig