Kiváló játék, szép remények, Ciudad Real-Barcelona: 28-27

ISMÉT ROMERO VEZETTE A BARCÁT

A Barcelona idegenben mindössze egy gólos vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája döntõ elsõ felvonásában, így nagyon jó esélyekkel várhatja a jövõ heti visszavágót. A rendkívül fordulatos és színvonalas gigászi csata után mindenképpen a gránátvörös-kékek lehetnek elégedettebbek, hiszen hazai közönség elõtt egyértelmûen meg lehet nyerni a kézilabdacsapat történetének hetedik BL trófeáját.

Természetesen telt ház, 5.500 nézõ várta Ciudad Realban nem túl szeretetteljesen a vendég katalánokat, akik azonban nem szeppentek meg túlságosan, s jól kezdték a találkozót. Hazai környezetben egyébként egyértelmûen a Ciudad Real volt az esélyes, hiszen a BL sorozatban eddig minden hazai meccsét megnyerte a kasztíliai gárda. A Barcelona viszont eleinte nagyon jól tartotta magát, melyet elsõsorban a jó védekezésének, s kimagasló kapusteljesítményének köszönhetett. Perics már tavaly is sokat tett akkori csapata, a Celje európai gyõzelméhez, s most sem adta alább. A szerb hálóõr összességében 40%-al védett, s különösen parádézott az elsõ negyedórában. Védései után ráadásul jól mûködtek a lerohanások, így a Barca vezetett 15 perc után.

A katalánok lendületét egy kettõs emberhátrány törte meg, mivel a játékvezetõk elõbb Nagy Lászlót, majd Luka Zvizejt állították ki, amit a Ciudad Real könyörtelenül kihasznált. A fehér mezesek így villámgyorsan megfordították az állást, s háromgólos elõnyüket a félidõig meg is tartották. A szünet után ráadásul nem kezdett túl jól a Barcelona, s a Ciudad Real hatalmas rohamait nehezen tudta megállítani a vendégek védelme. A hazaiak már öt góllal vezettek, mikor összekapták magukat a gránátvörös-kékek, s elsõsorban (a Ciudad Real által jelenleg is csábított) Iker Romero. A gárda elsõszámú sztárja 10 perc alatt 5 gólt lõtt, s ezzel fölzárkóztatta a Barcát. Ebben viszont nem csak Romero szerzett érdemeket, hanem a veterán Xepkin is, aki nagyon rendbe szedte a katalán védelmet. A hajrára egyértelmûen el is fáradt a hazai csapat, annak ellenére, hogy Dujshebaevék hosszabb és jobb cseresorral bírnak. Nem is volt meglepõ, hogy a legvégén a legfrissebb, Ortega szerezte meg a gyõzelmet, s a minimális elõnyt jelentõ gólt a Ciudad Realnak.

A Barcelona tehát végül egy góllal ugyan alulmaradt vendéglátójával szemben, de ez az eredmény inkább Nagy Laciéknak kedvez. Azért kell óvatosan fogalmazni, mert a Ciudad Real éppen ezen a héten bizonyította: idegenben is képes legyõzni a Barcát. De ha a katalánok kellõképpen koncentrálnak, a várhatóan zsúfolásig megtelõ Palauban meg lehet nyerni a Bajnokok Ligáját.

BM Ciudad Real-FC Barcelona Cifec: 28-27 (14-11)
Ciudad Real, Quijote Aréna
5.500 nézõ
Vezették:
Bord és Buy (franciák)

Ciudad Real: HOMBRADOS; Dzomba (3,2p), Stefansson (3,1p), Zaky (5,4p), ENTRERRÍOS (4), Pajovic, Uríos (3), Dujshebaev (1), Dinart, Mariano Ortega (3), KALLMAN (4), Jacobsen (2).

FC Barcelona Cifec: PERICS (Barrufet); Nagy (2), Fernández (3), Skrbic (2), ROMERO (9), O’Callaghan (2), Hernández, Jeppesen (4), Tomás (3,2p), Puig (1), Visei (1), Dominikovic, XEPKIN.