Bartomeu a hangfelvételek egyikén Abidalról: „Ez egy köcs*g…”

A négy telefonbeszélgetés egyike, melyben a jelenlegi klubelnök is érintett

Amint arról nemrég beszámoltunk, négy hangfelvétel került az ügyészség birtokába a szervkereskedelmi ügy kapcsán azóta, hogy a vádakat ejtették 2018. májusában, éppen ezért a bíróság újra is nyitotta a vizsgálatokat. Az ügyészség szerint Sandro Rosell és jobbkeze illegálisan vettek májat Eric Abidalnak, majd kitalálták az egész történetet arról, hogy a donor valójában a játékos unokatestvére. Alább az egyik telefonbeszélgetést közöljük, amiben szerepet kap Josep María Bartomeu jelenlegi elnök is. 

A beszélgetésre 2017. április 20-án, 15:58 perces kezdéssel került sor, a hívást pedig egy ismeretlen személy kezdeményezte Sandro Rosell egykori  klubelnökkel. A be nem azonosított személy azzal a céllal hívta fel Rosellt, hogy véleményezze a katalán ‘Sport’ napilap azon cikkét, melyben Eric Abidal azzal vádolta meg Rosellt, hogy miatta kellett elhagynia a katalán klubot 2013-ban. Az ismeretlen telefonáló azt is elmesélte, hogy a hívás előtt nemrég beszélt Josep María Bartomeu elnökkel is, aki egyszerűen „egy köcs*gnek” nevezte a franciát, amiért az kritizálni merte az elődjét, Sandro Rosellt.

Ezután pedig érkezik az a pillanat, ami megváltoztathatja a korábban lezárt, és most novemberben újranyitott ügy menetét:

Sandro, csak hogy egy dolgot tisztán lássunk… Abidal ellenünk van, és még ennek vettünk illegális módon egy májat… Ráadásul azt adtuk be mindenkinek, hogy a donor valójában az unokatestvére. És még neki fizettük ki a teljes fizetését a szerződésének az utolsó két évében.

A vonal másik végén várakozva Rosell a két állítás közül az elsőre – „illegális módon vettünk egy májat” – még csak egy „hmmm” hanggal válaszolt, ám a második állításra – donor kiléte és a fizetés folyósításának a fenntartása – már háromszoros „Igennel” reagált az egyesület korábbi első embere.

Ezek után a beszélgetés más témákra terelődött, anélkül, hogy valamiféle konklúzióval zárták volna le a fenti ügyet. Ha beigazolódnak a vádak, a Barcelona történelmének legkomolyabb botrányának a feltárása előtt áll a barcelonismo, valamint a fentiek fényében Bartomeu és Abidal egészséges munkakapcsolata is erősen megkérdőjelezhető.