VB-reakiók Barça-szemmel

Elmondhatjuk, hogy minden szempontból szenzációs Világbajnokságot láthattunk, nemcsak a rendhagyó időpontja, de a játék minősége miatt is. A szezon közepére időzített tornára nem fáradt játékosok érkeztek, a finálé pedig elég sokáig emlékezetes marad. Nézzünk pár reakciót, amelyeket főleg jelen vagy volt Barça-játékosok küldtek a közösségi médiába.

Iniesta, aki a 2010-es Világbajnokságot eldöntötte Spanyolország javára, a helyszínen az egyik TV szakkommentátoraként dolgozott. Volt lehetősége, hogy meglátogassa a spanyolok edzését, ahol a megilletődő Pedrivel közös fotó is készült:

Iniesta sok más labdarúgóhoz hasonlóan elismerően szólt a VB-döntőről, és Messi szerepéről, teljesítményéről. A volt katalán középpályás kiemelte, hogy Messi mindent megtett a sikerért.

Xavi kétirányban is próbálta simogatni a fejeket, részben Koundéról és Dembélé tett említést, szerinte ők is megérdemelték volna a trófeát.


De nem hagyhatta figyelmen kívül volt csapattársa, barátja méltatását sem.

Kun Agüero szeretett volna együtt játszani Messivel a Barcelonában, ez meghiúsult Messi távozásával, aztán Agüerónak egészségügyi problémák miatt fel is kellett adnia a pályafutását, a Barcelonából vonult vissza. Sok mindent együtt csináltak Messivel, pl. megnyerték a 2008-as Olimpiát, a mostani VB-n is ott volt a csapattal, egyes hírek szerint Messi szobatársa volt ahogy korábban mindig. Ez a kép összeköti a múltat és a jelent.

De ne csak a Barcelona háza tájáról olvassunk véleményeket. Nézzünk egy Real Madridost, aki szinten nem fogy ki a dicséretből, és pártatlanságát is bizonyítja, amikor kihangsúlyozza, hogy Messi olyan klubokban játszott eddig, amelyeket nem kedvel.


Mindeközben Buenos Aries picit ünnepel.

Laporta elnök is kinyilatkozta magát, szerinte a történelem igazságot szolgáltatott. A nagy kérdés, hogy a Barcelona miképpen tud majd igazságot szolgáltatni Messi távozása miatt. Még nyáron válaszolt az elnök arra a kérdésre, hogy tartozik-e Messinek: “Igen, erkölcsileg. A Barça elnökeként megtettem, amit meg kellett tennem, de úgy érzem magánemberként és elnökként is tartozom neki.

Pedri még a VB előtt nyilatkozott: “Amennyiben nekünk spanyoloknak nem sikerül, remélem Messiék nyerik a világbajnokságot.” Úgy lett.

De nem mindenki ennyire boldog, ami érthető, de mondjuk ez a fajta reakció ízléstelennek tűnik. Hogy fog így Messi visszatérni a Párizsba, ha ilyen a hangulat, mint ennél az étteremnél, ahol azt kérik, hogy a lábát töröljék le, mielőtt belépnek.


De meg kell említeni a másik oldalt is, Dembélét Deschamps lecserélte még a félidő előtt, tény, ez nem az ő meccse volt. Viszont rengeteg kritikát kapott az Instagram  fiókjában, ami rasszista felhangoktól sem volt mentes.


Araújo szerint viszont nem kérdés, hogy ki a király.


Suarez korábbi Barcelona kilences is gratulált, értelmezni még picit nehéz, hogy miért azt írta, hogy „gratulálok pufikám„.


De most hagyjuk Messit is. Ráfér egy kis pihenés.