Bodirogánál voltak a nyerõ lapok

ACB LIGA

A Barcelona gárdája tovább folytatja a remek sorozatát és már öt mérkõzés óta veretlen az ACB Ligában.

FC Barcelona – Unicaja Malaga 87-85 (25-28, 24-19, 20-18, 18-20)

FC Barcelona: Ilievski (13), Navarro (13), Bodiroga (21), Fucka (8), Duenas (8) Cserék: Trias (9), Drejer (4), de la Fuente (5), Espuna (4), Grimau (2)

Unicaja Malaga: Bremer (20), Cabezas (8), Pietrus (9), Herrmann (8), Vázquez (20) Cserék: Rodríguez (2), Risacher (9), Einikis (9), Sanchez (-)

A nyáron sokat erõsítõ Unicaja csapata látogatott a Palau Blaugrana Sportcsarnokba, s a két csapat játékoskereteit tekinteve, nyugodtan kijelenthetõ, hogy sztárparádét várhattak a kilátogató szurkolók. A vendég Malaga kezdte jobban a mérkõzést, s az NBA-t is megjárt irányító, J.R. Bremer vezérletével az elsõ negyed végén már 3 ponttal vezettek. A kispadjukra is jutott egy korábbi NBA-s játékos, Pepe Sanchez személyében, de õ ezúttal inkább a lepattanózásban és a gólpasszadásban jeleskedett, míg Bremer berámolt 20 pontot a Barca gyûrûjébe. A jó egyéni teljesítményeket a gránátvörös-kékek ezúttal is rendkívüli csapatjátékukkal kompenzálták, a két középsõ negyedben átvették a kezdeményezést, s nem sokkal késõbb már az elõny is náluk volt. A külsõ sor három kezdõként pályára lépõ tagja, azaz Ilievski, Navarro és Bodiroga 47 ponttal terhelték meg a Malaga védelmét, de a palánk alatti különítmény is kitett magáért, mivel a Fucka, Duenas, Trias trió 19 lepattanót gyûjtött be. A mérkõzés ennek ellenére végig szoros volt, de a jobb csapatjáték ismételten meghozta a gyümölcsét, s a Barcelona játékosai ötödik alkalommal is gyõztesen vonulhattak az öltözõbe. A mérkõzés legjobbja ezúttal Dejan Bodiroga volt, aki 21 pontot dobott, 3 lepattanót szerzett és adott 2 gólpasszt is, ezzel azt is bebizonyította, hogy a 21-es valóban nyerõ szám.