Duenas, Duenas és megint csak Duenas

ACB LIGA

A hatodik fordulóban a Caja San Fernando otthonába látogattak el a katalánok, s egy újabb skalppal térhettek haza.

Caja San Fernando – FC Barcelona 71-75 (24-26, 14-15, 17-15, 16-19)

Caja San Fernando: Santangelo (9), Slanina (14), Panko (3), Roe (20), Cipruss (5) Cserék: Cazorla (6), Cherry (10), Evtimov (4)

FC Barcelona: Ilievski (5), Navarro (18), Bodiroga (16), Fucka (4), Duenas (20) Cserék: Trias (-), Drejer (4), de la Fuente (6), Van de Hare (-), Grimau (2)

Ismét egy szoros, kiélezett mérkõzésen vannak túl a gránátvörös-kékek és továbbra is õrzik a veretlenségüket. A CSF soraiban kiemelkedõen játszott a 4-es poszton szereplõ amerikai Lou Roe, aki egymaga 20 pontot dobott és szedett 10 lepattanót is. Mondhatnánk azt is, hogy ezzel akár egymaga megnyerhette volna a mérkõzést. Volt olyan is, aki azonban nem így gondolkodott, ez a valaki pedig nem más, mint a Barcelona szurkolók köreiben jól ismert óriás, azaz Roberto Duenas. Katalónia Robertoja 71%-os pontossággal berámolt 20 pontot, a kezek között halt el 11 lepattanó labda, s a biztonság kedvéért még 3 gólpasszt is kiosztott. Természetesen a jó játékhoz ismételten szükség volt társakra is, s igazságtalan lenne a többieket kihagyni. Ilievski ismételten remekül fogta össze a gárdát, magabiztossága a többiekre is átragadt. Navarro és Bodiroga hozták a megszokott jó formájukat és 34 ponttal keserítették el a CSF híveit. Fucka egy kicsit halványabb volt a megszokottnál, de 4 pontjára és 6 lepattanójára azért nagy szükség volt a palánkok alatt. A cserék a nekik jutott játékpercek alatt remekül helyettesítették éppen pihenõ társaikat, s ezzel döntõen részt vállaltak a sikerbõl. Montes edzõ teljes mértékben elégedett lehet tanítványaival és reménykedhet, hogy még inkább kitolható ez a remek széria, s abban is bízhat, hogy egy esetleges botlás fejben nem zavarja össze a fiúkat. Dávid Kornél csapata, a Tau Ceramica közben már begyûjtött egy vereséget, s így már csak a Real Madrid, az Etosa Alicante és az FC Barcelona gárdái veretlenek az ACB Ligában (a Barca jelenleg a 3. helyen áll).