Egy legenda távozik

fc barcelona

Bejelentette lemondását a klubot évtizedek óta szolgáló Valero Rivera. Rivera jelenleg az összes szakosztályt felügyelõ igazgató volt, de korábban sokáig az egyesület kézilabdázója, majd húsz éven át a kézilabdacsapat edzõje volt.

Rivera sajtótájákoztató keretében jelentette be, nem kíván tovább dolgozni a Barcelonánál. A korábbi edzõ indoka, a legutóbbi kosárlabda mérkõzésen történetek voltak. A Barcelona – Leche Rio Breogan ACB Liga nyitóforduló során, a szurkolók nyiltan kikezdték Riverát, melynek elõzménye a Pesic ügy volt. Mint ismert, a katalán klubvezetés az elõszezon során személyi változtatásokat eszközölt a kosárlabda szakosztályban, melynek hatására a sikeredzõ, Svetislav Pesic lemondott. A szurkolók egy csoportjában viszont egyértelmûen ellenérzéseket szült ezen esemény, s Pesic lemondásáért Valero Riverát tették felelõssé. Ezért a Barca legendája úgy döntött távozik posztjáról, és a klubtól is egyben.

Rivera így nyilatkozott döntésérõl: Ellenem soha nem tüntettek, engem soha nem fütyültek a Palau-ban (Palau Blaugrana- a szerk.), miután megtörtént vasárnap, ezt többé nem akarom átélni. Nem akarok úgy élni, hogy tudom, bármikor kifütyülhetnek a Palau-ban. Talán tudok még dolgozni egy másik klubnál, de a Barcánál, a Palau-ban nem, hiszen nekem ez a második otthonom.”

A korábbi kiváló játékos, edzõ, megköszönte mindenkinek (beleértve az elnököt és a vezetõség tagjait),a sok segítséget, támogatást amit kapott. Biztos benne, hogy jó döntést hozott, elismerve, de egyben elítélve kényszerül távozni.

Rivera távozása mindenképpen sajnálatos, hiszen a klub egy korszakos egyénisége távozik most, akinek munkája, elhivatottsága, klubhûsége megkérdõjelezhetetlen volt. „