12 éves igazolás a River Plate-bõl

fc barcelona

Fiatal tehetséget igazolt a Barcelona az argentin River Plate együttesétõl.

Lionel Messi után újabb szupertehetséget igazol a Barca a 12 éves Erik Lamela személyében, aki az argentin River Plate-tõl jött. Ha figyelembe vesszük, hogy Messi is csupán 17 éves és már a Barca B csapatában játszik, akkor minden valószínûség szerint nem választottak ezúttal sem rosszul a katalán Klub vezetõi.

Lamelara a Galíciai Tornán figyelt fel egy éve a Barca és a Sevilla is, így a Klub vezetõinek gyorsan kellett lépnie, hiszen a legjobb játékosi és a gólkirályi címet is begyûjtõ játékosnak akkor már volt ajánlata a sevillaiaktól. Josep Colomer a Barca utánpótlásáért felelõs tisztségviselõje repülõjegyet küldött a fiúnak és családjának, hogy a részleteket is megbeszéljék. Mindezt a nélkül, hogy próbajátékon kellett volna részt vennie Eriknek, ami igen ritka a foci világában.

Erik a Barcanál 120 ezer eurot fog keresni évente, ami nem csekély összeg egy ilyen fiatal játékos esetében.

A Barca ezzel is tanúsítja, hogy nem csak elmennek tehetségek, de képes elõre is gondolkodni, és a jövõ meghatározó játékosait idõben megszerezni. Más kérdés, hogy egy 12 éves gyereknek szüksége van-e arra, hogy idõ elõtt belevonják a profi életbe?